UBB Cluj adoptă sistem hibrid pentru începerea cursurilor: Participă fizic anul întâi și anul terminal. Economia Clujului va fi puternic afectată


Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca rămâne pe varianta hibrid pentru începerea cursurilor. Studenții din anul 1 şi cei din anii terminali vor merge fizic la cursuri, spune rectorul UBB, Daniel David.

Am discutat foarte clar despre cele 3 variante, varianta hibridă este cea pe care vom merge. Deocamdată gândim în logica în care vom aduce la universitate, în primul rând, studenţii din anul I, fiindcă ei au trecut de la statutul de liceeni la cel de studenţi şi atunci trebuie să înţeleagă ce înseamnă această cultură academică; şi foarte probabil studenţii din ultimul an de studiu, mai ales din domeniile experimentale şi vocaţionale, ca să poată să-şi înceapă lucrările de licenţă, disertaţie ş.a.m.d, ca să nu le afectăm parcursul de viaţă. Dar formula definitivă o vom decide probabil săptămâna viitoare, fiindcă între timp ştiu că se lucrează la un ordin de ministru care să precizeze unele aspecte generale de care va trebui să ţinem cont”, a spus Daniel David, la Radio Cluj.

Varianta hibrid era vehiculată de conducerea UBB Cluj încă de acum câteva săptămâni. Studenții din anii intermediari vor face cursurile în sistem online, deci nici nu vor trebui să fie prezenți fizic în oraș. 

Studenții clujeni sunt motorul orașului, iar fără jumătate dintre aceștia, vorbim de zeci de mii de tineri, multe afaceri vor fi serios afectate în lunile sau anul ce urmează. Chiriile și afacerile imobiliare vor fi primele care vor cădea și apoi industria HORECA. 

Dacă și restul universităților vor lua decizii similare, lucrurile vor sta chiar mai rău. 

Comentarii Facebook