Taximetriștii din Cluj-Napoca au protestat împotriva Uber: Ei blochează traficul clujean

 

Taximetriștii din Cluj-Napoca au protestat, în semn de solidaritate cu cei din București, împotriva legilor care permit funcționarea Uber.

 

Taximetriștii din Cluj protestează alături de cei din București pentru că legile se fac terci de PSD, de Ciuma roșie, nu se aplică, dar ni se aplică nouă taximetriștilor. Cei care cunosc fenomenul știu că azi au fost controale la Aeroport. Îi salut pe această cale pe colegii din București, care au dat startul acestor proteste. Dacă nu mă înșel aceasta este cea de-a patra seară de proteste. 

 

O platformă americană foarte cool și foarte în vogă acum, o inginerie financiară la nivel planetar, practică serviciul de taximetrie, dar dânșii spun că au inventat apa caldă și roata și ei nu practică taximetria, ci fac ride sharing, adică își împart mașina cu încă cineva, cu un prieten, doi sau trei, fără să aplici niciun cost, săîi dai o factură fiscală pe email”, a spus Ioan Pugna, unul dintre liderii taximetrșilor clujeni.

 

Pe noi nu asta ne interesează. România are instituții care să verifice dpdv fiscal. Pe noi ce ne doare e că platforma americană care gestionează acest serviciu de transport ... pe noi ne deranjează birocrația pe care trebuie să o suportăm noi, dar la dânșii se poate cu numere roșii, de Germania sau de peste Prut. Dânșii spun că reinventează transportul de persoane. Dragi clujeni să știți că o mare parte a gâtuirii traficului se se datorează acestor parteneri, pentru că la orele de vârf ies toți în trafic. Să știți că marea majoritate a mașinilor cu numere roșii de Mureș, de Harghita, Covasna, Brașov sunt mașinile acestei minunate platforme care spune că reduce poluarea în orașe”, a mai spus Pugna.

 

Taximetriștii au protestat fără claxoane, urmând ca în zilele următoare să se obțină o autorizație.

Comentarii Facebook