Schimbări radicale la admitere la medicină în România, inclusiv la UMF Cluj! Nu se mai dă admitere din manualul de Biologie de clasa XI a


Universitatea de  Medicină și Farmacie din Cluj a anunțat că se va face o modificare radicală în procesul de admitere la toate facultățile de medicină și medicină dentară din țară. Bibliografia pentru proba de Biologie nu va mai consta din manualul de Biologie pentru clasa XI-a.

„Anatomia şi fiziologia pentru admitere la facultăţile de medicină", autori Barbara Krumhardt și I. Edward Alcamo, editura University Press Târgu Mureș, ediția 2022, va fi utilizată ca unică resursă bibliografică pentru examenul de admitere la proba de biologie la facultățile de medicină și medicină dentară din centrele universitare Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova, începând cu anul universitar 2023-2024.

La concursul de admitere UMF din acest an se va utiliza manualul de Biologie pentru clasa XI-a

La UMF "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, pentru concursul de admitere din acest an, se va utiliza ca bibliografie pentru programele de studiu medicină și medicină dentară, manualul de Biologie pentru clasa XI-a, autori: Cristescu D., Solovăstru C., Voiculescu B., Niculescu C. şi Cârmaciu R., Editura Corint, București, 2014.

Noile reguli de admitere UMF se vor implementa din anul 2023

Începând cu anul 2023, se va utiliza „Anatomia şi fiziologia pentru admitere la facultăţile de medicină”, ediţia 2022.

Această decizie aparține majorității universităților care alcătuiesc Alianța Universitară G6-UMF și urmărește creșterea calității pregătirii viitorilor candidați, punând accent pe capacitatea de sinteză și de integrare a informațiilor, precum și formarea unor repere unice de selecție la nivel național. Noul manual va putea fi achiziționat în curând de la librăria universității”, au scris reprezentanții UMF Cluj pe site-ul instituției. 

Comentarii Facebook