Românii morți în furtuna din Halkidiki, Grecia, sunt din Cluj-Napoca


Cei doi români, mamă și fiu, care au murit în timpul furtunii din Halkidiki, Grecia, sunt din Cluj-Napoca, cartierul Zorilor.

Tatăl copilului de 8 ani care a murit a fost rănit. Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a anunţat că tatăl va fi externat vineri din spital.

Au fost mai multe solicitări vreo 20 de apeluri care erau interesaţi să vadă familia. Familia a fost informată şi ţine legătura cu consulul nostru acolo. Cea mai importantă veste este că, în cursul zilei de astăzi (vineri-n.red.), tatăl va fi externat din spital. În prezent, Consulatul ţine legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalităţi, respectiv certificatul de deces cu compania de asigurare la care aveau asigurare familia respectivă. Pentru moment nu avem alte informaţii în legătură cu români care ar fi putut să aibă probleme în acest moment", a declarat, vineri, la RomâniaTV, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

Nu sunt probleme pentru sprijinul medical, pentru că exista o asigurare. Pentru repatrierea corpurilor, mama şi băiatul, se aşteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalităţile pentru transportarea lor în România. Am solicitat şi noi prin Consulat, a solicitat şi familia eliberarea ascestui certificat. Există un procuror care se ocupă de cazul respectiv", a spus oficialul din Executiv.

Cel puţin şapte persoane, inclusiv şase turişti au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei, potrivit autorităţilor locale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Familia din Cluj-Napoca se afla într-o tavernă când a izbucnit urgia. Tavanul s-a prăbuşit peste ei, iar copilul a fost luat pe sus de rafale şi izbit de fereastra tavernei.

Familia se afla în vacanță, în stațiunea Nea Plagia. 

Martorii povestesc că vântul a fost atât de puternic, încât l-a ridicat pe băiat în aer și l-a izbit de una dintre ferestrele tavernei în momentul în care acesta a încercat să fugă pentru a se salva. A fost, ulterior, pronunțat mort la spital. Mama acestuia a fost prinsă sub dărâmături.

Comentarii Facebook