Povestea unui clujean, căruia i-a fost ridicată mașina: Plăteam și 2.000 de lei amendă, dar să nu fie ridicată


Un clujean ne-a relatat cum i-a fost ridicată mașina din oraș, deși a parcat pe un trotuar de 5 metri lățime și a stat numai 5 minute plecat. 

Am stat 5 minute pe un trotuar larg si nu am deranjat pe nimeni (trotuarul avea cam 5 m lățime, doar dacă trecea ceva nunta deranja, dar nu a fost cazul).

Clujeanul cu mașina ridicată: ”Aveam numărul în geam, domnul agent putea să sune”

Se poate vedea pe procesul verbal este scris 9:30 dimineața și eu la 9:35 am sunat (asta după ce am căutat 1 - 2 minute pe internet nr. de la ridicări si după ce s-a facut legatura etc)  - se poate verifica si ora cand am ridicat masina - si nici nu se stia unde se duce masina, înțelegeam daca chiar deranja pe cineva. Înțeleg regulile societății, dar mi se pare ca fost un pic de exces de zel.

Masina era pe avarii și avea un nr. de telefon in geam, domnul agent chiar putea să sune la numarul lasat in parbriz, dar mai bine a sunat la ridicari. Oare scopul este să dăm amenzi sau să ajutăm cât de cât oamenii în aceste perioade?

Mașină ridicată la Cluj - Plăteam și 2.000 de lei amendă, dar să nu o ridice

Cel mai mult m-a supărat ca am pierdut aproximativ 2h pentru a gasi/ridica/intoarce la lucru si am platit 500 lei la ridicare, daca dadeam 1000 lei sau 2000 de lei amenda, dar nu se ridica mașina eram mult mai multumit, macar stiam ca am contribuit cu taxe la un buget local, nu la o firma de ridicari. Eu ca si cetatean chiar simt că se face lobby cumva și cei de la ridicări iau mai mulți banii în loc să se ducă banii la bugetul local, să se folosească cu interes. (Să nu mai zic și de genu: ”Pot sa te scap de amenda...etc”, la care eu am răspuns ferm ”Nu am dat niciodată mită si nu o sa dau nici acuma"). 

Pur și simplu a trebuit sa astept în taxi sa mi se spună unde "se duce" masina, ca nu se știa.

Mașină ridicată la Cluj - Poliția Locală Cluj-Napoca e doar un serviciu de ridicări?

Dacă chiar vrea cineva sa facă ceva, ar putea fi instruiți politiștii locali sa sune proprietarii dacă au nr pe masina spunand "Aveti 1 minut sa luati masina sau o sa platiti și ridicarea, pentru ca ati luat amendată pentru staționare/oprire în loc interzis”, iar amenda sa fie maximă, nu 290 lei, dar ridicarea și pierderea timpului pentru a găsi/ridica mașina să se evite în folosul tuturor.

Din păcate încep sa înțeleg de ce oamenii încep sa aiba așa multă ură față de autoritățile locale, care sunt cumva mai rele decat un simplu cetățean, care, dacă ii ocupi parcarea prima dată, te suna si doar dacă nu răspunzi sună la ridicari. Scopul Poliției locale nu e în interesul societății? E doar un ”serviciu de ridicării"? Știu ca am exagerat în ultimă fraza, dar a fost doar să accentuez ideea”, ne-a semnalat Ovidiu Lucaci.

Comentarii Facebook