Polițiștii din Huedin umblă fără asigurare RCA? - VIDEO și FOTO / UPDATE: Mașinile sunt asigurate pe seria de șasiu


UPDATE

Poliția Cluj: ”La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj pentru toate autospecialele care se deplasează pe drumurile publice au fost încheiate polițe de asigurare pentru Răspundere Civilă Auto obligatorie (RCA), aflate în perioada de valabilitate.

De asemenea, vă precizăm faptul că asigurările RCA au fost încheiate pe baza seriei de șasiu, și nu a numărului de înmatriculare”.

--------------------

Polițișii din Huedin sunt în război deschis cu șoferii din localitate, după ce i-au amendat excesiv, spun conducătorii auto. Reversul medaliei este că oamenii legii au început să fie ”vânați”.

Un agent a fost prins că umblă pe drumurile publice cu numărul de înmatriculare în parbriz, tehnică întâlnită la cei care vor să evite radarul. Agentul este cercetat acum de șefii Poliției Cluj. 

Polițistul șmecher din Huedin, care umblă fără plăcuțe de înmatriculare montate, ANCHETAT. Se face curățenie în poliție - VIDEO

Ulterior s-a aflat că mașinile de poliție din Huedin nu au RCA valabil, cu toate că potrivit Codului Rutier în vigoare, toți cetățenii români care dețin un autovehicul au obligația să aibă o asigurare RCA valabilă. Aceasta este obligatorie chiar și în situația în care nu folosești mașina.

Ce care nu au un RCA valabil când sunt opriți de poliție riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. Ca măsură suplimentară se va reține certificatul de înmatriculare al mașinii și chiar plăcuțele de înmatriculare, dar pe polițiști nu are cine să îi oprească în trafic. 

În cazul în care polița a expirat cu mai mult de trei luni în urmă, polițiștii pot dispune suspendarea înmatriculării mașinii. Dacă ești în această situație neplăcută și nu prezinți dovada încheierii unei polițe RCA în termen de 30 de zile de la data constatării, mașina poate fi radiată din circulație. În plus, autoritățile ar putea chiar decide confiscarea automobilului, dacă aceasta este parcată pe domeniul public, fiind considerată bun abandonat.

Nici o mașina de poliție din huedin nu are asigurare. I-am surprins la o intervenție și toate mașinile verificate sunt fără asigurare”, ne-a spus una dintre surse.

Polițiștii au interdicție, prin dispoziția IGPR, să se urce la volan, dacă mașina nu are asigurare RCA.

pol 1.jpgpol.jpgpol2.jpg

Spre exemplu, mașina unei alte structuri din Cluj-Napoca este asigurată.

Untitled.png

Comentarii Facebook