Parcarea în centrul Clujului costă 12 lei pe oră, după 3 ore de staționare

 

Clujenii sunt șocați de prețurile practicate la parcările din centrul orașului. Practic, pentru 8 ore de parcare în zona 1 a orașului va trebui să scoateți din buzunar 72 de lei. 

 

Noul regulament de parcare a intrat în vigoare de la 1 ianuarie. ”Noile reglementări vor contribui la eficientizarea sistemului de parcare și fluidizarea traficului din zona centrală. Totodată, prin aceste măsuri - în special prin eliminarea abonamentelor de parcare pentru zona I - vom facilita accesul clujenilor care au contact cu instituțiile din zona centrală, la locurile de parcare.

 

Între orele 21:00 și 07:00, nu se percepe taxă pentru parcarea în zonele I și II. În celelalte zone ale orașului tarifele de parcare/garaje rămân neschimbate.

 

Principalele modificări se referă la: limitarea timpului de parcare în zona I la maxim 3 ore; majorarea tarifului orar pentru parcare în zona I, astfel: 2 lei pentru 30 de minute; 4 lei pentru 1h; 8 lei pentru 2h; 12 lei pentru 3h; în cazul parcărilor cu barieră, tarifele orare sunt aceleași, cu excepția cazului în care se depășește timpul maxim de 3 ore - tariful orar pentru fiecare oră de parcare în plus va fi de 12 lei; eliminarea abonamentelor din zona centrală, cu excepția riveranilor persoane fizice (maxim 2 abonamente/apartament), pe străzile aferente zonei I (26 de străzi), anume: Baba Novac, Bolyai, E. de Martonne, Emil Isac, Eroilor, I.C. Brătianu, I. Maniu, M. Kogălniceanu, O. Petrovici, P-ța Unirii (inclusiv parkingul cu bariere), S. Micu, St. O. Iosif, H. Oberth, Universității, V. Fulicea, C. Daicoviciu, Paul Chinezu, V. Alecsandri, Brassai, David Ferenc, Emil Zola, Gaal Gabor, Tipografiei, Cotită, Sindicatelor, F.D. Roosevelt”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

 

Ce nu se spune clar, numai cu jumătate de gură, este că după expirarea celor 3 ore, în care parcarea costă 4 lei pe oră, șoferii vor trebui să achite 12 lei pentru fiecare oră de parcare. Spre exemplu, pentru 8 ore de parcare va trebui să plătiți 72 de lei. 

 

Viceprimarul Dan Tarcea le recomandă clujenilor să folosească parkingurile din zona 2. ”Având în vedere că parking-urile din zona II nu sunt utilizate la întreaga capacitate pe parcursul unei zile, recomandăm clujenilor să utilizeze cele 1524 de locuri de parcare din aceste parkinguri, cu atât mai mult cu cât sunt situate la maxim 10 minute de zona ultra-centrală. Astfel: la stadionul Cluj Arena sunt amenajate 352 de locuri de parcare, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca 443 de locuri de parcare, pe platforma de pe str. Năvodari - 229 de locuri, iar parking-ul "Leul" din Piața M. Viteazu, 500 de locuri”, a mai spus Tarcea.

Comentarii Facebook