Ministrul Cîmpeanu recunoaște: mai multă materie înseamnă mai multe teme, dar nu ia masuri de reducere a programei, ci vrea modificarea calendarului


Ministrul Cîmpeanu, despre extinderea anului școlar: Mai multă materie înseamnă mai multe teme pentru acasă. Eu nu susțin un volum mare al temelor, susțin o durată mai mare a cursurilor.

Mai multă materie, mai puțin stat în școală [la un volum de materie similar cu cel din ațte țări] rezultă mai multe teme pentru acasă. Nivelul de satisfacție pentru volumul mare de teme pentru casă îl cunoaștem cu toții. Eu nu susțin un volum mare al temelor pentru casă. Pe cale de consecință, cred că este logic să susțin o durată mai mare a cursurilor”, a spus, miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Într-o discuție găzduită de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, în cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”, oficialul a intrat într-un schimb de replici cu unul dintre participanți, pe tema nevoii de extindere a anului școlar în România. Cîmpeanu a spus că va exista o dezbatere oficială și amplă pe această temă, dar momentan a respins, personal, argumentul că nu ar fi valabilă o comparație cu anii școlari mai lungi din alte state.

El a anunțat dorința Ministerului de a discuta o extindere a anului școlar, din 2022-2023, România având una dintre cele mai scurte perioade de cursuri din Europa. În acel moment, Eugen Ilea, reprezentantul pentru București al Federației Asociațiilor de Părinți – a intervenit spunând că nu s-ar susține o asemenea comparație, înaintea altor discuții: 

Haideți să intrăm pe conținut, pe ceea ce se predă în aceste state considerate civilizate din punct de vedere al educației, să vedem, să facem o paralelă în ceea ce avem noi cu ceea ce au ei, ca infrastructură, ca număr de elevi la clasă, ca sistem informațional”, a spus el.

Ministrul a răspuns reafirmând că va avea loc o consultare, inclusiv cu experți în științele educației, dar că el, prin același volum de materie într-un timp mai restrâns ca în școlile din alte țări, înțelege mai multe teme pentru acasă: 

Eu nu susțin un volum mare al temelor pentru casă. Pe cale de consecință, cred că este logic să susțin o durată mai mare a cursurilor”.


Comentarii Facebook