Boc a inaugurat o machetă din bronz a zonei centrale a Clujului, din care lipsește ... Piața Muzeului - FOTO


O machetă din bronz a zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca a fost dezvelită, luni, în Piața Unirii. Cumlea, cei care au făcut macheta și au donat-o Primîriei, care la rândul ei are departament Cultură unde oamenii sunt plătiți regește, au șters Piața Muzeului și Biserica greco-catolica “Bob”, dar au inclus un teren de baschet de la Liceul Gheorghe Șincai.

Am participat astăzi la dezvelirea machetei de bronz a zonei centrale a municipiului, un nou punct de atracție pentru clujeni și turiști, pe care sunt reprezentate Piața Unirii, Piața Avram Iancu și Piața Cipariu și toate străzile adiacente din acest perimetru.

Clujul se alătură astfel unei liste lungi de importante orașe Europene a căror zonă centrală este reprezentată în punctul 0 al orașului”, a spus primarul Emil Boc.

Macheta este amplasată pe colțul sud-vestic al Pieței Unirii și este inscripționată în limbajul Braille, fiind accesibilă pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Acestea pot palpa reprezentările clădirilor și pot astfel să "simtă" centrul orașului.

Acest proiect a fost realizat în urma colaborării dintre toate cluburile Rotary din Cluj-Napoca și donat municipalității, pentru beneficiul întregii comunități.

d2404442aca09d4fa1e726a6a062fb6f.jpg

Fiecare cu părerea lui despre noua masa din bronz plantata in Piata Unirii... in legatura cu care, personal, as aminti DOAR doua chestiuni:

1. Din macheta lipseste Centrul Vechi al Clujului, adică VATRA IN CARE S-A NĂSCUT AȘEZAREA (zona Pieței Muzeului, in limbaj comun)... dar nu lipseste UN TEREN DE FOTBAL ȘI UNUL DE BASCHET (marcate ca atare, cu toate detaliile!), din curtea Liceului Gheorghe Șincai.

2. Din macheta nu lipseste noua catedrala greco-catolica din Piata Cipariu (o “MĂREAȚĂ” REALIZARE... începută in 1992 și încă NETERMINATA!)... dar lipseste Biserica greco-catolica “Bob”, printre altele, CEA MAI VECHE BISERICA ROMANEASCA DIN ORAȘUL CLUJ, aflată in proximitatea Pieței Unirii.

PS1 Clubul acela cu roata (care se considera respectabil și prestigios) ar trebui sa nu încerce... sa reinventeze roata, ci măcar sa încerce sa înțeleagă cum functioneaza una...

PS2 Săracul Cluj”, a scris un clujean pe Facebook.


Comentarii Facebook