Ioan Horea Morcan, reținut pe 24 de ore în cazul elevului mort la Huedin

 

Procurorii au dispus reținerea pe 24 de ore a lui Ioan Horea Morcan, fiul preotului din localitate, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri. Morcan ar fi avut o altercație cu un grup de țigani, iar elevul de 18 ani s-a speriat foarte tare și a făcut infarct.

 

Cercetările procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin au arătat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.15, la Balul Îndrăgostiților organizat de LIverul Octavian Goga a avut loc o altercaţie între un grup de țigani, care au intrat la petrecere deşi erau agenți de securitate angajați, şi Ioan Horea Morcan, un tânăr de 28 de ani, patron al unei firme de construţii. 

 

Morcan s-a dus până la mașină pentru a aduce un spray paralizant și s-a întors să îi pună la punct pe agresori. ”A dat cu spray, iar în acel moment s-a instaurat panica în rândul celor prezenţi. Cei 200 de elevi au părăsit aproape simultan sala. Tânărul care a decedat era la vreo cinci metri de locul unde Morcan a folosit spray-ul şi nu a fost implicat în altercaţie. Victima a părăsit repede localul împreună cu un prieten, dar pe scări i s-a făcut rău şi a căzut la pământ. La autopsie s-a descoperit că avea o problemă cardiacă”, a spus un anchetator.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 

 

Am fost martor la incidentul din data de 22.02.2013 la Balul indragostitilor din Huedin. Toata povestea a inceput de la o altercatie intre tiganii orasului, cu un idivid dintr-un sat alaturat (Valea Draganului), iar Horica Morcan a intervenit pentru a nu se extinde aceasta situatie beligeranta. El fiind prins la mijloc, tiganii au inceput sa-l loveasca, iar acesta pentru a se apara a dat cu spray lacrimogen, insa acest baiat care a murit nu era langa Horica, Sergiu Trifu nu avea nici o legatura, nici macar nu era in apropierea lui. El fiind cu probleme de sanatate, acesta a lesinat, salvarea a aparut dupa 20 de minute, iar el a fost transportat de masina politiei la spital. Politistii deja au constat faptul ca nu spray-ul a cauzat decesul”, ne-a ralatat Cadar Iuliana, martor la incident. Ea a trimis informațiile pe adresa office@stiridecluj.com.

 

Dacă sunt și alți martori la incident care pot contribui cu informații sau imagini, pot folosi adresa office@stiridecluj.com.

 

Detalii ȘOCANTE despre moartea elevului Sergiu Trifu! A fost o altercație, elevul a căzut pe scări și a fost călcat în picioare - VIDEO

Comentarii Facebook