În cinci zile începe renovarea maternității Dominic Stanca din Cluj. Cum poți DONA să se modernizeze și Neonatologia


Codin Maticiuc, președintele Fundației Metropolis, autorul inițiativei „Spitale publice din bani privați”, îi cheamă pe clujeni să alerge și astfel se va renova și secția de Neonatologie de la Clinica de Ginecologie ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. 

Fundația lui Maticiuc, alături de Sports Festival și Untold, asigură finanțarea pentru a fi renovată secția de maternitate. Lucrările încep în curând, dar Fundația Metropolis ar vrea să fie refăcută și a doua secție, cea de Neonatologie. Pentru acest lucru se aleargă la Sports Festival, iar o parte din taxa de participare merge spre acest proiect, plus donații de la sponsori. De ce să participi, te întrebi? Ca să arăți sp îți pasă, astfel că sponsorii vor înțelege și ei cât de important este să contribuie, pentru a fi adunată suma de 250.000 de euro.

N-am avut ce face. Eram prea mici. Nu ținea de noi”. Clasic, nu?

Fundația pe care o reprezint începe în 4 zile renovarea maternității din cadrul spitalului de urgență Dominic Stanca. 250.000 de mii de euro. Ține de mine dar de data asta și de voi dacă rămânem să facem și neonatologia. Alți 250.000 de euro.

Ce puteți face? Înscrieți-vă alături de mine la Sports Festival la Crosul Supereroilor. Banii de înscriere merg la Dominic Stanca. Nu puteți alerga? Nici eu nu prea pot. Facem cursa de 5 km și mergem dacă vreți. La pas. Veniți cu copiii, cu bunicii. Mergem pe jos. 

Dacă la linia de start sunt alături de mine 2000 de clujeni, vă promit că nu plec de la Dominic Stanca până nu termin.

Deci? Acum ține de voi! Știu. N-a făcut ministerul, nici primăria. Știu. Dar va veni o zi când o să vă întrebe copiii voștri ce ați făcut voi exact. Mi-ar plăcea să nu le răspundeți ”Trebuia să ne înscriem, să plătim 120 de lei pe kit și să mergem pe jos 5 km cu un muist de actor din Clanul. Mai era și duminică dimineață maică și tu știi cât de important e să mergem la biserică”. Mi-ar plăcea să le spuneți ”Am mers pe jos și în fiecare kilometru am făcut 100.000 de euro pentru orașul meu și sănătatea ta, copile. Duminica aceea am înălțat o rugăciune din mers și Dumnezeu m-a înțeles”.

Ce spuneți? Va strângeți 1999? Și cu mine 2000, pentru juma' de milion?”, a precizat Codin Maticiuc.

Aici este link de înscrieri.

Șeful Clinicii ”Dominic Stanca”, Prof. dr. Dan Mihu, a arătat că spitalul nu oferă condițiile care ar trebui

Condițiile de la maternitatea Clinicii ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca se vor schimba, cu o investiție de 250.000 de euro, realizată de Untold și Sports Festival, prin Fundația Metropolis. 

Șeful Clinicii, Prof. dr. Dan Mihu, a fost extrem de deschis și a prezentat care sunt condițiile actuale ale secției de Maternitate, care a fost modernizată ultima dată în 1994, deci acum aproape 30 de ani.

Situația de la Dominic Stanca Cluj. Maternitatea o schimbăm noi. Total! Noi, #spitalepublicedinbaniprivati cu al său clan, FACEM.

Facem și neonatologia din același spital dacă simțim comunitatea din Cluj alături de noi.

O puteți face printr-un sms cu textul FACEM la 8864 (pentru 4 euro pe lună) sau tot cu FACEM la 8845 (pentru 2 euro pe lună)”, a afirmat Codin Maticiuc, președintele Fundației Metropolis, promotorul proiectului ”Spitale publice din bani privați”.

Practic, Untold și Sports Festival vor investi 250.000 de euro, în secția de maternitate, dar Fundația lui Codin Maticiuc își dorește să refacă și secția de neonatologie, așa că a lansat clujenilor provocarea de a dona. Edy Chereji, co-fondator Untold, a spus deja că se va implica și în renovarea de la Neonatologie. 

Așadar, să donăm și Untold va pune umărul să fie refăcută și a doua secție.

Vezi AICI video.

Comentarii Facebook