Impresii din Clujul viitorului! Oare este posibil sau Clujul este deja orașul inovației?

 

Un activist local și-a imaginat cum ar arăta Clujului viitorului, în care oamenii ar beneficia de lucuri normale în alte părți ale Europei. 

 

Câteva scurte idei din Clujul viitorului:

- închiriem o bicicletă printr-o aplicație care ne zice unde o găsim. Nu e într-un rastel, nu ne trebuie abonamente sau cartele, doar 2 click-uri. Şi putem să o lăsăm oriunde. Că are GPS.

- mergem în parc. Toată lumea merge în parc. Preferat e Feroviarilor că e pe malul Someşului şi poți să-ți bagi picioarele în apă.

- ne gândim dacă să luăm sau nu metroul, dar ne dăm seama că e sâmbătă, deci programul de circulație e redus, vine din 30 în 30 de minute. CTP-ul vrea să încurajeze populația să facă mişcare pe două roți sau pe propriile picioare în weekend :) bravo lor

- la plaja Grigorescu s-a instalat un mecanism care face pe cursul apei un val artificial. Jumătate de oră stai la coadă cu placa de surf pentru senzații tari, dar merită, spun tinerii oraşului :)

- Parcul Feroviarilor se uneşte prin nişte pasarele cool cu Parcul Armătura. E cea mai mare zonă verde din nordul oraşului şi a treia ca suprafață din Cluj după Parcul Est şi Parcul Vest. 

- oraşul e în parcuri, e normal e weekend. Cândva era în mall-uri, dar viața nu înseamnă doar consumerism.

- e weekend şi e plin de evenimente. În parcuri se cântă şi sunt filme, în zona centrală e teatru, operă şi street food, iar pe stadion e un mare artist în premieră.

E doar un salt de câțiva ani. Şi e posibil. Şi oamenii sunt în centrul acestei ecuații.

Comentarii Facebook