După ce au prezis explozia cazurilor, cercetătorii UBB Cluj spun când va fi vârful valului patru al pandemiei COVID


Cercetătorii UBB Cluj au analizat evoluția numărului cazurilor de COVID-19 și au ajuns la concluzia că vârful valului patru este aproape. 

Modelul nostru de previziune arată că în cursul acestei săptămâni numărul cazurilor noi zilnice va putea atinge un nou record absolut. În același timp rata de creștere a cazurilor se încetinește, ceea ce indică faptul că suntem aproape de platoul valului 4”, au prezis cercetătorii.

În perioada 18 - 24 octombrie se va ajunge la un platou, după care ar putea fi posibilă o scădere a cazurilor. Cercetătorii nu au spus ce se va întâmpla după, pentru că totul ține de numărul de vaccinați, de modul în care se respectă restricțiile etc.

În luna septembrie, cercetătorii de la UBB Cluj au prezis că până la începerea anului universitar, în 27 septembrie, Clujul va ajunge la incidența de 6 cazuri la mia de locuitori. Au avut dreptate, iar ce a urmat apoi știe toată lumea. Clujul a depășit 11 cazuri la mia de locuitori, iar în toata tara sunt circa 15.000 de cazuri noi în fiecare zi. 

Comentarii Facebook