Cum s-au enervat unii la ELECTRIC CASTLE: Cozi peste tot, fără locuri de parcare, ploaie și 18 lei un hamburger

 

Festivalul Electric Castel a reușit să aducă la Bonțida, pe zi, circa 10.000 de iubitori ai muzicii electronice. Problemele de organizare nu au lipsit, iar ploaia torențială de sâmbătă, 22 iunie, a fost cireașa de pe tort.

 

Bloggerul Flavius Bunoiu a vrut să vadă concertul Morcheeba de sâmbătă și a încercat să afle informații de pe site -ul oficial al evenimentului, pentru a vedea daca are voie să își ducă o umbrelă. ”Cica sa ma uit pe site: pe site niciun regulament. Ajungem la Bontinda; nici nu apucam sa intram in sat, circulatia blocata. In ritm de melc am ajuns la un pod unde un tinerel, vorbind isteric la telefon cu vreun organizator, tinea masinile in loc cu piciorul pe capota. Inteleg ca e ”aglomeratie in sat” si ca trebuie sa parchez acolo si sa mergem pe jos. Doi politisti, vorbind cu ”ba” si cu ”ma” ne dirijeaza într-o râpă. Vreau sa parchez pe marginea drumeagului de țară, alături de alte zeci de mașini dar nu se poate, polițistul se răstește la mine cum că trebuie să intru pe un tăpșan comunal unde un cetățean ne cere 5 lei. Ploua deja serios și îl întrebăm pe cetățeanul cu parcarea unde naiba e festivalul. Zice sa o luam peste câmp, facem dreapta la copac și o ținem drept până în sat. O luam la pas, pe întuneric, prin ploaie, prin bălarii și lanuri de porumb, sărim un șanț și nimerim pe un drumeag pietruit unde, ce sa vezi, ne depăseau mașini una după alta, semn ca regulile sunt pentru fraieri sau pentru cei care nu au numere de Cluj”, a relatat Flavius pe blog.

 

După alte circa 20 de minute grupul din care făcea partea si Flavius Bunoiu a ajuns la intrare, unde au îndurat alți nervi. ”Ne intampina voluntarii: ”nu aveti bratari, mergeti inapoi pe drum, la cele 2 gherete de plastic si cereti de acolo”. ”Tinere, am trecut pe langa ele, scria acolo cu pixul ca se vand bilete, nu ca se dau bratari”. Ne ducem, ne luam bratarile de acces, venim inapoi la poarta. ”Nu aveti voie cu umbrele”, zice tinerelul. ”Prietene, uita-te in jur, ploua ”ca-n povesti”, m-am uitat pe regulament, nu scrie nimic de umbrele, mi se pare ca exagerati, nu am venit sa bat oameni cu umbrela”. N-avem ce face, lasam umbrela si intram in curtea castelului unde, ce sa vezi, zeci de oameni cu umbrele, semn ca, iarasi, regulile sunt pentru fraieri.

 

Frumos la concert. Dacă făceai abstractie de microfonia manifestată din cinci în cinci minute și de ploaia mocănească. În rest, coada peste tot: ca sa iei ceva de baut sau de mâncat trebuia să stai întâi la o coadă de câteva zeci de persoane ca sa iei un ”token” de plastic, în schimbul a 6 lei. Apoi te mutai la coada vecină ca să schimbi tokenul pe apă sau o altă băutură. Coada la toaletă, coadă la mancare, întuneric bezna. După concertul Morcheeba s-au aprins niște becuri, semn ca au rezolvat problema cu electricitatea. 18 lei pe un hamburger și 6 lei pe o apa la ”jumatate” mi s-a părut exagerat și am considerat că am vazut destul. Pe drum înapoi evident ca am apucat pe alta cale, ne-am ratacit și am mers la nimereală, cu telefonul aprins în mână. Am orbecait prin noroi și băltoace până am nimerit la mașină și am răsuflat ușurați că s-a terminat”, a mai relatat bloggerul.

 

Concluzia acestuia a fost că cei care au organizat festivalul au dat dovadă de amatorism ”in ciuda eforturilor de a face ceva bun si frumos. S-a vazut lipsa de experienta, organizatorii au fost depasiti de situatie, nu au apreciat corect numarul de participanti si, in consecinta, nu au corelat potrivit logistica festivalului.

 

Daca tu, organizatorule, faci concert la mama zmaului, taman la Bontida, vinzi bilete in toata tara, pe Eventim, prin aplicatii, prin puncte de vanzare directa in „n „orase…e de asteptat ca oamenii sa vina cu masinile, nu? Si daca stii ca ai vandut, sa zicem, 7000 de bilete inainte de festival si te mai astepti sa vinzi 3000 “la poarta”, nu e, oare, logic sa te gandesti ca te vei trezi cu cel putin 2000-3000 de autoturisme in zona ? Si daca ma pui totusi sa parchez la 5 kilometri de sat, ca alt tapsan nu ai avut la dispozitie, de ce nu pui tu niste indicatoare, niste voluntari, ceva acolo, sa ne dirijeze, sa nu orbecaim ca prostii printre baligile vacilor din sat si prin gradinile oamenilor?

 

Nu e, oare, logic sa te astepti si la vreme rea? Sa pui un regulament pe site, sa scrii acolo daca am sau nu am acces cu umbrela si daca nu, sa pui in vanzare niste pelerine de ploaie, sunt ieftine si faceai o vanzare foarte buna.

 

Nu e, oare, logic sa nu ma pui sa stau 20 de minute la cozi ca sa imi iau ceva de baut sau de mancat? Sunt 20 de minute in care tu pierzi bani iar eu ma enervez.

 

Nu e, oare, logic sa semnalizezi coerent fluxul de public si procedura de intrare? Ca sa nu ne intoarcem din drum, sa ne enervam, sa ne pierdem vremea cu discutii si sa facem cozi si blocaje la poarta?”, a mai scris Flavius Bunoiu. 


Electric Castle Festival văzut de un alt blogger. De ce evenimentul a fost o reușită

Comentarii Facebook