Constantin Ilea a fost numit din NOU șef al IPJ Cluj. Oare nu mai sunt alți oameni competenți în IPJ Cluj?


Noul șef al IPJ Cluj este comisarul șef Constantin Ilea, care a fost numit interimar, după ce Mircea Rus a fost destituit în urmă cu câteva zile. Ilea a mai fost șef al IPJ Cluj, tot interimar, în 2018.

Ilea va ocupa și acum scaunul de șef al IPJ Cluj, până la organizarea unui nou concurs.

Comisarul șef Mircea Rus a fost demis, după ce a pierdut accesul la informările cu caracter secret, fiind retrasă autorizaţia ORNISS. Fără această autorizație, nimeni nu poate lucra în poliție. 

Din data de 2 septembrie 2022, comisar-șef de poliție Mircea Ion RUS a fost eliberat din funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și pus la dispoziție, conform articolului 27^21 litera d din Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul polițistului. Conform fișei postului, atribuțiile funcției de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj vor fi preluate de unul dintre cei doi adjuncți ai inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”, preciza Ministerul de Interne.

Noul șef, Constantin Ilea, a mai condus IPJ Cluj, iar înainte a fost șeful SIPI Cluj. În 2016, el a fost acuzat că ar fi condus un BMW furat din Italia, înmatriculat în Bulgaria și adus la București, de unde a fost cumpărat de un cabinet de avocatură care aparține soției comisarului șef Constantin Ilea.

Problema de atunci nu a fost lămurită, comisarul șef evitând să facă declarații. 

Acesta a fost numit șef al IPJ Cluj în 2017, dar a fost înlocuit de Mircea Rus, în 2018. De atunci și până acum, Ilea și-a pregătit terenul pentru a reveni în fruntea IPJ Cluj, iar acum a reușit, chiar dacă este tot interimar.

Comentarii Facebook