Clujean reținut de polițiști după ce s-a îmbătat și a furat o mașină pentru a merge la magazin. A cauzat și un accident rutier


Polițiștii clujeni au reținuit, duminică, pentru 24 de ore, un bărbat acuzat de comiterea unui accident rutier, după ce a furat o mașină.

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au depistat un bărbat de 24 de ani, din comuna Sânpaul, judeţul Cluj, care ar fi sustras un autoturism cu scopul de a-l conduce şi cu care ar fi produs un eveniment rutier cu pagube materiale”, informează IPJ Cluj. 

Conform oamenilor legii, bărbatul ar fi profitat de faptul că proprietarul unui autoturism a lăsat autoturismul neasigurat, cu cheile în contact şi l-ar fi sustras cu scopul de a se deplasa la un magazin din localitate. 

Imediat după punerea în mişcare, la efectuarea unei manevre de mers înapoi a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit faptul că bărbatul care a provocat evenimentul rutier se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.


Comentarii Facebook