Cluj: Proprietarul căminelor Hermina, care a îmbolnăvit 93 de oameni, a plătit scump neglijența. Mama lui a murit de COVID - EXCLUSIV


Proprietarul celor două cămine Hermina, din Dezmir și Gilău, unde marți și miercuri au fost depistate 93 de cazuri de COVID între vârstnici și angajați, a plătit scump neglijența.

Conform primele informații din ancheta epidemiologică demarată, a rezultat că angajații din cele două cămine erau plimbați de la o locație la alta și așa s-a ”plimbat” COVID -ul din Dezmir în Gilău. 

Avem un focar la un centru de varstnici - Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida - unde din 54 de testati, 48 sunt pozitivi (rezidenti cu vârstele intre 68-92 ani si personal angajat). În cursul zilei de azi (n.red. miercuri, 16 septembrie) se va organiza evaluarea tuturor pozitivilor din punct de vedere clinic, paraclinic si imagistic in vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate fiecarui pacient. Mentionam ca s-a decis testarea ca urmare a depistarii a doua cazuri pozitive la personal. Activitatea centrului se suspendă pentru măsuri de dezinfectie”, era anunțul de miercuri.

Joi a venit anunțul că și la Gilău a apărut un focar. ”Avem un nou focar activ la un centru de vârstnici din Gilău, deținut de același proprietar ca și cel din Dezmir. Sunt 45 de pozitivi, dintre care 37 rezidenți (cu vârste între 65-91 ani) și 8 angajați. Aceștia vor fi transportați la spitalele Covid pt evaluarea medicala și stabilirea parcursului terapeutic. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 NCP”, au anunțat autoritățile.

Între beneficiarii celor două aziluri era și mama proprietarului, care a murit ca urmare a complicațiilor, după ce a fost depistată pozitiv la testul COVID 19.

Poliția Cluj-Napoca a demarat o anchetă penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, vizat fiind proprietarul celor două aziluri, care ar fi mutat angajații dintr-un loc în altul și a pus în pericol viața celor cazați acolo.

Comentarii Facebook