Cluj-Napoca a trecut pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori


Potrivit datelor oficiale transmise de către Prefectura Cluj, municipiul Cluj-Napoca a depășit pragul de 3 cazuri de coronaviurs la 1.000 de locuitori.

Astfel, la Cluj-Napoca a fost înregistrată o incidență de 3.02 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni marți pentru a decide ce măsuri se vor implementa.

Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidenta pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un numar foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evolueaza cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean. 

Conform celor mai recente decizii ale autorităților, în zonele în care incidența cazurilor de COVID depășește 3 la mie, purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile deschise. În plus, școlile se închid iar cursurile vor avea loc doar online, iar activitatea teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor ar urma să fie oprită.

Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidenta pentru a lua masuri”, a mai precizat acesta.

Iată care este incidența cazurilor pentru fiecare UAT din județ:

UAT 19 oct 2020 -page-001.jpg

UAT 19 oct 2020 -page-002.jpg

Comentarii Facebook