Miercuri 24 Aprilie

Cluj: Imagini clare cu accidentul în care a murit profesorul de la Universitatea Tehnică! Se vede cum bicliclistul a FUGIT - VIDEO


O serie de imagini în care se vede mult mai exact cum s-a produs accidentul de luni, 22 noiembrie, soldat cu decesul profesorului Radu Bălan, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, au fost postate pe YouTube. 

Din imagini se vede în mare ce se știa deja. Și anume faptul că biciclistul a tăiat benzile pentru a ajunge pe cea de lângă trotuarul din dreptul Parcului Operei, dar acum se vede clar ce s-a întâmplat. 

Șoferul are și el o parte din vină, pentru că circula cu viteză mult prea mare. Restul conducătorilor auto l-au evitat pe biciclistul inconștient, care a trecut peste patru benzi de circulație. Șoferul dubei a fost surprins, probabil, și din cauza vitezei pe care el o avea. Acesta a tras de volan stânga și a omorât un om nevinovat. 

Biciclistul a fugit de la locul incidentului, fiind reținut marți seara după o operațiune maraton a poliței Cluj. 

De remarcat este și atitudinea celor aflați pe trotuar lângă profesorul Radu Bălan, un domn și o doamnă, ambii dispărând de la locul incidentului, într-un graba suspectă. 

Filmul accidentului de lângă Parcul Operei:

Secunda 17: Biciclistul a ajuns deja pe banda de la bordură, după ce a trecut neglijent, succesiv, pe toate benzile de circulație. 

Secunda 18: Șoferul dubei a tras de volan stânga, s-a urcat pe trotuar cu roata din față și l-a lovit pe profesor. Avea viteză și probabil s-a panicat când l-a văzut pe biciclust în fața lui. Ulterior, duba a urcat cu ambele roți pe trotuar. 

Secunda 19: Șoferul a tras apoi ușor de volan dreapta, sesizând impactul cu pietonul, coboară cu roata din față de pe bordură, și îl acroșează pe biciclist. 

Secunda 20: Biciclistul este agățat cu oglinda din partea dreptă, pune piciorul pe jos, dar se redresează și își vede de drum.

Secunda 22: Biciclistul continuă să meargă, întoarce capul spre mașină, dar este posibil să nu fi văzut persoana lovită, care era deja în spatele dubei, pe trotuar. 

bic 1.jpg

bic 2.jpg

bic 3.jpg

boc4.png

Imaginile VIDEO sunt disponibile numai pe Youtube

Comentarii Facebook