Cluj: A fost prins biciclistul care a produs accidentul soldat cu decesul profesorului universitar de la Universitatea Tehnică - FOTO


UPDATE

Biciclistul care a provocat accidentul mortal de la Cluj, reținut pentru 24 de ore

Poliția Cluj: ”În cursul zilei, biciclistul care ar fi fost implicat în evenimentul rutier din Piața Ștefan cel Mare, din data de 22 noiembrie a.c., a fost identificat de polițiști.

În baza informațiilor obținute, conducătorul bicicletei, respectiv un tânăr de 21 de ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 6 Poliție pe strada Observatorului din municipiu, fiind condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.

În acest moment, tânărul se află în custodia polițiștilor din cadrul Biroului Rutier, urmând a fi dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”.

-----------------------------

Biciclistul care a declanșat accidentul mortal de pe trotuarul de lângă Parcul Operei, din Piața Ștefan cel Mare, ar fi fost reținut. Incidentul s-a produs luni, 22 noiembrie, în jurul orei 14.00.

Poliția Cluj a confimat că un suspect a fost adus la audieri, dar încă nu s-au luat măsuri împotriva lui.

Biciclistul a fost dat în urmărire în cursul zilei de marți și a fost prins

Polițiștii au dat publicității imaginile cu biciclistul care a provocat accidentul de lângă Parcul Operei. 

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat la data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, în Piața Ștefan cel Mare.

Impactul în urma căruia a rezultat decesul unui pieton a fost produs între o autoutilitară condusă de un bărbat din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanților și un bărbat de 64 de ani din același municipiu, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcției de deplasare anterior amintite.

În urma activităților de cercetare și verificare a modului și a circumstanțelor în care a avut loc respectivul eveniment, a reieșit faptul că în dinamica producerii acestuia, o persoană ar fi condus o bicicletă prin Piața Ștefan cel Mare dinspre Piața Timotei Cipariu, cu direcția spre Piața Avram Iancu, pe banda de circulație destinată transportului în comun.

La intersecția cu strada Traian Moșoiu acesta ar fi schimbat succesiv benzile de circulație spre stânga, printre autoturismele care circulau pe segmentul respectiv de drum, fiind acroșat de autoutilitară, moment în care aceasta din urmă, printr-o manevră de evitare a impactului a pătruns pe trotuarul din partea stângă.

Deși după producerea evenimentului rutier conducătorul bicicletei ar fi constatat cu propriile simțuri faptul că în urma evenimentul a rezultat vătămarea unei persoane, acesta nu ar fi rămas la locul impactului.

În continuare sunt efectuate verificări în vederea stabilirii identității persoanei care se deplasa pe bicicletă. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Persoanele care pot furniza informaţii cu privire la identitatea bărbatului care se deplasa pe bicicletă,  sunt rugate să sesizeze Poliția municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier sau să apeleze numărul unic de urgență 112!”, a transmis IPJ Cluj.

Vezi AICI imaginile cu accidentul.

Comentarii Facebook