Cei mai buni jurnaliști, premiați la editia a 6-a a Galei Premiilor Presei Clujene


Cea de-a șasea ediție a Galei Premiilor Presei Clujene, organizata de Asociația Profesioniștilor din Presa Cluj (APPC) va putea fi urmărită online.

Acest eveniment de excelență pentru mass-media locală este singurul de profil din afara Bucureștiului.

Astfel, Gala va fi transmisă online joi, 16 decembrie 2021  începând cu ora 18:00, pe pagina de Facebook ”Asociația Profesioniștilor din Presă-Cluj (APPC)”.

Ambasada Germaniei la București este alături de jurnaliștii din România

Gala se va desfășura sub înaltul patronaj al Ambasadei Germaniei la București. APPC va decerna, cu această ocazie, nu mai puțin de 14 premii pentru cele mai valoroase articole scrise de jurnaliștii clujeni.

Totodată, APPC Cluj va fi lansa o noua ediție, a 14-a, a Anuarului APPC, volum care reunește cele mai valoroase articole publicate de gazetarii clujeni în ultimii doi ani și care face parte dintr-o colecție publicată anual, începând din 2006. Anuarul este practic o mini-istorie a mass-mediei clujene și implicit a Clujului contemporan.

După doi ani de pandemie, efectele se resimt la nivelul presei locale, așa cum se resimt la nivelul întregii societăți. Gala Premiilor Presei Clujene există în continuare datorită partenerilor noștri, cărora le mulțumim pentru susținerea constantă pe care ne-au arătat-o. În 2021, cu susținerea lor, premiem cele mai bune materiale din presa locală și punem în lumină efortul și munca oamenilor care ne ajută să înțelegem mai bine realitatea în care trăim și să facem diferența dintre adevăr și minciună", a declarat Codruta Simina, președintele APPC. 

76 de jurnaliști s-au înscris la premiile APPC 

Jurnaliștii au înscris un număr de 76 articole la „Oscarurile” Presei Clujene. Premiile APPC se decernează în acest an pentru mai multe categorii: Premiul Știrea anului 2021 (cu locurile 1-3), Politic/Administrație, Jurnalism comunitar, IT/Inovare, Sănătate, Jurnalism pe teme de educație, Jurnalism de mediu. De asemenea 3 premii de Excelență: Premiul special pentru jurnalism cultural,  Premiul special pentru jurnalism narativ/storytelling, Premiul special pentru jurnalism sportiv. Pentru categoria Știrea anului în 2021, au putut participa concurenți cu știri din toată țara, cu condiția ca aceștia să fie angajați ai instituțiilor de presă locale.

Valoarea totala a premiilor oferite de sponsori și asociație e de peste 8000 euro.

Cine face parte din juriu

Juriul pentru toate categoriile este format din Ramona Ursu (freelancer), Ana Poenariu (jurnalist de investigații la RISE PROJECT) și Razvan Lutac (jurnalist de investigații la Libertatea).

APPC mulțumește partenerilor tradiționali care, în ciuda dificultăților prin care trece economia, au rămas alături de asociație, dar și partenerilor noi: MOL România, E.ON SERVICII, NTT DATA România, AROBS Transilvania Software, Envipco, Spark, Electric Castle, UNTOLD, XPN-Interglobalis, WINGS, Vitrina Advertising, Trend Communication, Editura Școala Ardeleană.

Cine este Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC)

Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC) a luat ființă în 2005, fiind o organizație reprezentativă a presei clujene. Ea numără  54 de jurnaliști activi și alte câteva zeci de membri susținători, majoritatea foști jurnaliști. De-a lungul celor 16 ani de activitate, APPC a organizat dezbateri, training-uri și manifestări de solidarizare sau protest, și a luat frecvent poziție în chestiuni privind derapajele de la deontologie, cu scopul declarat de a crește gradul de profesionalizare al jurnaliștilor și de a proteja libertatea presei. Din 2006 APPC editează Anuarul Presei Clujene, care reunește cele mai bune articole din presa clujeană, iar din 2015 organizează Gala Presei Clujene, în care premiază cele mai bune articole de presă ale ultimului an.

268260975_10209159748587800_3951517366833649777_n.jpg

Comentarii Facebook