Clujenii sunt bătaia de joc a autorităților în vaccinarea antiCovid: platforma nu a mers nici pentru oficialii ce răspund la telefonul alocat Clujului


UPDATE ora 11.15, 16.01.2021

Dupa mai multe telefoane la Bucuresti, pe platforma au fost adaugate mai multe centre de vaccinare la Cluj si au aparut si locuri disponibile.  Cei care incearca acum au sanse sa se programeze.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ne trebuie pile sa facem programari? Asta este intrebarea care imi vine in minte dupa aventura incercarii de a face o programare pentru vaccinarea anti-covid 19, care a inceput ieri, 15 ianuarie 2021, la ora 15, odata cu lansarea platformei. Azi dimineata, dupa multe ore de incercari, am sunat la numarul de telefon alocat Clujului, iar raspunsul primit dupa o ora de asteptare a fost unul halucinant: Nici macar ei nu puteau intra pe platforma! Stiau doar ca la cele doua centre de programare de pe platforma pentru Cluj (ar fi trebuit sa fie 13), nu mai este niciun loc. Ma intreb atunci cum s-au putut face programarile si sa se ocupe toate locurile pana in 7 februarie. 

Programarea pentru vaccinarea anti-Covid 19 este o incredibila bataie de joc la Cluj. Platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ nu a functionat ieri pana aproape in jurul orei 23.00, iar cand a pornit, deja nu mai erau locuri in majoritatea zilelor. Nepasarea autoritatilor clujene este de neimaginat, in conditiile in care pe platforma apar doar doua centre de vaccinare pentru muncipiul Cluj-Napoca. Este vorba de Institutul Inimii si Scoala generala Ion Creanga din cartierul Manastur. Mai mult, la numarul de telefon alocat Clujului nu preia nimeni apelurile, decat dupa zeci de minute de asteptare,  desi mesajul este "in curand veti fi preluat de catre un operator". Dupa o ora de asteptare la telefon, cineva a preluat , in sfarsit apelul.


print screen apel telefonic.jpg


 Povestea nu s-a incheiat aici, insa. D-l de la telefon mi-a explicat ca ei stiu doar ca pe Cluj nu mai sunt locuri pentru programari, si culmea, platforma nu ii lasa nici pe ei sa intre. Deci nici macar ei nu au putut face programari. Dar, probabil, intr-un stil specific romanesc, desi programarile nu se puteau face nici pe platforma, si nici la telefon, in data 16 ianuarie,  la ora opt dimineata, locurile  pentru ambele centre de vaccinare si pentru toate zilele pana in 7 februarie erau ocupate . Singura explicatie pe care o pot gasi este ca locurile se ocupa pe pile, cu liste facute de dinainte. In cazul in care nu este asa, rugam autoritatile sa ne comunice cum au reusit sa ocupe toate programarile in cateva ore, pentru ca in mod oficial sunt doar doua forme de programare: pe platforma  ( care nu a mers) si telefonic (unde nici macar cei care raspundeau la telefon nu puteau intra pe platforma).


Mai mult, in data de 16 ianuarie, ora 7.45 apareau doua locuri libere pentru data de 31 ianuarie. Acestea erau la scoala Ion Creanga. Am incercat sa rezervam unul dintre ele si programarea s-a putut face pentru prima doza. Surpriza, insa, nu erau locuri pentru rapel, prin urmare, programarea pentru vaccinare nu putea fi confirmata. Poate ne explica cineva cum este posibil sa ai doua locuri libere pentru efectuarea primei doze, dar sa nu ai locuri pentru rapel, desi acestea ar trebui sa coincida in totalitate. Desigur programarea pentru rapel ar fi trebuit sa fie dupa 21 de zile, dar nu se putea face nici mai incolo. Prin urmare, am incercat sa cautam o alta data. Si...o alta surpriza neplacuta. Nu mai era niciun loc liber si disparuse si programarea de pe 31 ianuarie, desi pe acelea eram noi intre timp si erau blocate pentru programare. Pe calendarul din platforma apar doar posibilitati de programari (cu locuri epuizate) pana in 7 februarie. Dupa aceasta data nu mai apare nimic. 

covid 1.1.jpg

covid 1.2.jpg

covid 1.3.jpg

covid 1.4.jpg

Aventura programarii Covid am inceput-o inca de ieri, 15 ianuarie  de la ora 15.00, cand s-a lansat platforma sa facem un cont pentru programare. Contul a fost creat, dar persoana juridica nu se putea adauga. Nefiind incadrati in categoriile varsta peste 65 de ani sau persoane cu boli cronice, programarea se poate face doar dupa adaugarea societatii. Apoi apoi angajatii se pot programa. Acest lucru nu a fost posibil, deoarece platforma nu functiona. In cursul zilei de ieri STS a anuntat ca platforma nu a mers o ora , dar a fost remediata problema. In realitate, nu meargea pentru inregistrarea firmelor. Probabil functiona pentru inregistrarea persoanelor peste 65 de ani, dar nefiind in acea categorie de varsta, nu putem confirma acest lucru, intrucat sistemul te identifca imediat dupa CNP daca ai sau nu peste 65 de ani. Azi-dimineata dupa alte ore de incercari, am reusit sa adaugam firma, dar locuri nu mai erau. Culmea nici la telefon nu se puteau face programri, caci cei care raspuneau nu puteau nici ei sa intre pe platforma. Asteptam sa ne comunice autoritatile cum se pot face, totusi, programari civilizate in secolul al XXI lea. 

Comentarii Facebook