Accident în Gheorgheni! Copil de 10 ani lovit de mașină după ce a ieșit în stradă cu trotineta. Trotuarul era blocat


Tatăl copilului de 10 ani a precizat că trotineta utilizata este o trotineta normala, fara propulsie electrica.

De asemenea, acesta precizează că fiul lui nu circula pe partea carosabilă, ci a fost obligat să ocolească autoutilitara care bloca trotuarul. ”Încercarea de a ocoli utilitara s-a făcut fără a utiliza trotineta, aceasta fiind acroșată de partea frontală a mașinii (VW) și copilul lovit și proiectat cu oglinda dreaptă.

Există martori care au precizat ca datorită distanței mici de pe trotuar, a ușilor autoutilitarei rabatate spre laterale și a materialelor ce le descarcă, făcea imposibilă atât deplasarea pietonilor pe trotuar, cât și a altor copii care se deplasau cu trotinete spre școală. Aceștia erau forțați să ocolească obstacolele pe partea carosabilului”, a precizat Sandu-Dorin CHEZAN.

Urmele de frânare ale autoturismului, care a lovit copilul, au fost de 9,6 metri, mai spune părintele.

Conform măsurătorilor efectuate de echipajul Poliției Rutiere Cluj, urmele de franare au fost de 9,6m. Am contactat un profesor universitar din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, iar acesta a precizat că, în funcție de greutatea autoturismului, starea carosabilului, gradul de uzură al anvelopelor, tipul lor și sistemului de frânare, viteza de deplasare ar fi cuprinsa intre 58 si 69km/h. 

Din poza se poate vedea autoutilitara care blochează trotuarul împreună cu piese de mobilier, faptul că acesta nu folosea trotineta pe carosabil. Starea copilului este bună, sperând că și examenul neurologic să infirme orice afectiune”, a mai spus Sandu-Dorin CHEZAN.

 ------------------------------

Un accident rutier, soldat cu rănirea unui minor, a avut loc, marți dimineață, pe strada Septimiu Albini, din Cluj-Napoca.

Din primele informații, un copil de 10 ani a pătruns cu trotineta electrică pe partea carosabilă și a fost accidentat de un autoturism. 

În urma impactului, copilul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

FOTO: Facebook - Info Trafic jud. Cluj

Comentarii Facebook