Accident grav la Bucea, spre Oradea. A intrat sub un TIR, după ce ar fi adormit - FOTO / Șoferul a murit


Un accident grav de circulație s-a produs la Bucea, pe DN1, între Cluj-Napoca și Oradea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN1 Oradea – Cluj Napoca, la kilometrul 588+900 de metri, judeţul Cluj, a avut loc o coliziune frontală între un autoturism şi un autotren. În urma impactului, două persoane  au suferit leziuni grave, fiind în stare critică. Circulaţia este oprită pe ambele sensuri.

Accidentul s-a soldat cu doi răniți grav, ambii din autoturism, soferul de 53 de ani și un pasager. 

Un bărbat de 53 de ani, din localitatea Horodnic de Sus, județul Suceava, a condus auto din direcția Cluj-Napoca spre Oradea, ajuns in dreptul km 558+898m, a pătruns pe sensul opus (cel mai probabil a adormit la volan), unde a intrat in coliziune cu ansamblul de vehicule format din autoutilitara si semiremorca, condus regulamentar din sens opus de către un bărbat de 38 de ani.

Se circulă alternativ pe un singur sens de mers.

O autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ au intervenit pentru a descacera și a acorda asistență medicală pentru două persoane rămase încarcerate, ca urmare a unui accident rutier, care a avut loc pe raza localității Bucea, în jurul orei 08.40.

Pompierii sosiți de urgență la locul evenimentului au găsit un autoturism, care intrase în coliziune frontală cu un autotren, în care au rămas încarcerate un bărbat și o femeie.

S-a acționat mai bine de 30 de minute pentru a putea extrage cele două victime dintre fiarele contorsionate.

Bărbatul, de pe locul șoferului, avea membrele inferioare prinse sub bordul mașinii și suferise traumatisme extrem de severe la nivelul acestora.

Atât femeia cât și bărbatul au fost transportate la spital în stare de continență, de către echipajele SMURD și SAJ.

Bărbatul care a suferise traumatisme severe multiple, era conștient în momentul în care a fost scos de către echipajele de intervenție, însă era slăbit și confuz.

 A fost preluat de echipajul de prim ajutor SMURD aflat la locul accidentului care a început deplasarea pentru a se întâlni pe traseu cu echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă, încadrat cu medic.

 Întâlnirea a avut loc la ieșirea din orașul Huedin spre Cluj-Npoca, însă starea bărbatului s-a deteriorat pe traseu, înainte de locul de întâlnire, și a intrat în stop. Manevrele de resuscitare au fost începute imediat de către cele două echipaje SMURD, însă, deși s-au susținut mai bine de o oră, organismul bărbatului nu a mai răspuns. 

Femeia descarcerată din autoturism a fost transferată la UPU Cluj.

WhatsApp Image 2019-08-23 at 09.44.30.jpeg

Comentarii Facebook