Luni 28 Septembrie

Victor Ponta la Cluj: Îi susțin pe Remus Lăpușan și Dan Codrean. Nu aș fi organizat acum alegeri, ci aș fi deschis școlile așa cum trebuie - VIDEO (P)


Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat la Cluj că susține echipa condusă de Remus Lăpușan, care oferă o alternativă pentru votanții de cetru-stânga.

Ponta a precizat că el nu ar fi organizat alegeri locale acum, pentru că sunt alte priorități. Ponta a adăugat că firmele vor avea mari probleme financiare și că miliardul alocat pentru organizarea alegerilor putea oferi o susținere mediului privat și începerii școlii în condiții propice, cu tablete și cu asigurarea măștilor pentru toți elevii. 

Vreau să îl susțin nu doar pe Remus Lăpușan la funcția de președinte al Consiliului Județean, pe Dan Codrean la candidatura la Primăria Cluj-Napoca, ci pe toți colegii care merg în această bătălie, pe care Pro România o dă pentru prima dată, dar o bătălie în care eu cred că în Cluj, unde s-au făcut multe lucruri bune, întotdeauna este nevoie de mai mult și de cineva care reprezinte și alte categorii de nevoi, alte categorii de electorat.

Am mare încredere că pe zona de centru stânga nu mai e nimeni și atunci este nevoie de Pro România. Sunt convins că multă lume apreciază măsurile economice pe care le-am luat ca prim-ministru, ceea ce am reușit să facem”, a spus Victor Ponta, președintele Pro România. 

Întrebat despre migrația primarilor, în special de la PSD spre PNL, Ponta a spus că trebuie ”să fim foarte cinstiți. De la PNL nu cred că avea cineva așteptări. PNL e tot un fel de PSD. Numai domnul Bolojan a fost tot timpul în PNL, dar domnul boc a fost PDL. Deci nu trebuie să vă mire că la Iași candidatul PNL e de la PSD. Cred că dezamăgirea și e o dezamăgire și din partea mea. Spre exemplu, eu chiar am crezut că USR, când a apărut că va fi un partid care se va lupta cu sistemul, dar în ultima perioadă ați putut constanta și dvs că celor din USR a început să le placă de sistem. Le plac și lor funcțiile. Se gândesc acum  cum va fi la GUvernare cu PNL. Îmi e teamă să nu fie ca în 97, la Convenția Democratică, ședință de 14 ore, iar la final se anunță doar că nu s-au înțeles. 

Sper să nu fie așa pentru că România va trece în 2021 - 2022, printr-o criză mai gravă decât cea din 2010 - 2011, mă refer la criza economică. Sper să se termine criza sanitară, dar criza economică nu se va termina”, a mai spus Victor Ponta. 

Acesta a spus că nu ar fi organizat alegerile locale acum, pentru că sunt alte priorități. ”Dacă aș fi azi prim-ministru nu aș fi organizat alegeri în septembrie. Pentru alegeri consumăm un miliard de lei acum, și aș fi focalizat aceste resurse și pe care administrative pentru începerea anului școlar, pentru începerea activității în firme. Pe 25 octombrie toate firmele românești trebuie să plătească dările și taxele amânate din primăvară. Eu nu știu vreo firmă care să fi făcut atâția bani încât să plătească toate taxele, dar știu foarte multe firme care îmi spun că după 25 se duc în insolvență. 

Dacă aș fost prim-ministru aș fi zic ”Lăsați alegerile mai încolo și hai să vedem cum începem școala”. Sunt 6200 de școli în toată țara și peste jumătate sunt în localități unde primăriile nu au bani nici de salarii. Acolo mi-aș fi concentrat toate resursele financiar, de timp și administrative. Aș fi zis că facem alegeri mai încolo”, a mai afirmat Victor Ponta. 

Președintele Pro România a spus că elevii de la țară sunt cei care vor avea de suferit pentru că nu condiții egale pentru a studia, în comparație cu cei de la oraș. 

Material electoral realizat de SC DHC MEDIA NET SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010

.

Comentarii Facebook