Joi 24 Septembrie

Transformarea balcoanelor gri din Cluj-Napoca, planul candidatului PMP la Primărie (P)


În scopul de a crește șansele de calificare a orașului Cluj-Napoca pentru titlul de “capitală europeană verde” până în 2024, candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fițiu Avram, a pregătit 100 de proiecte. Profesorul Fițiu Avram propune transformarea a 1000 de balcoane din localitatea noastră în “balcoane verzi”. Ce își propune candidatul PMP?

Fițiu Avram își propune amenajarea, în balconul personal al clujenilor, a unei mini-grădini de plante condimentare sau de legume. Printr-o astfel de politică publică, candidatul PMP dorește să finanțeze această mișcare prin fonduri locale, astfel încât orașul să reușească să atingă indicatorii necesari pentru a putea fi considerată capitală verde europeană, unul dintre indicatori fiind numărul de balcoane verzi prezente în Cluj-Napoca. Un alt indicator merge chiar și mai specific, și anume, se cuantifică numărul de ghivece pe care le deține un balcon verde.

Plantele condimentare sau legumele plantate în balcoanele oamenilor vor reprezenta specificul culinar al locului. Candidatul PMP susține că transformarea municipiului Cluj-Napoca se poate realiza într-un mod în care clujenii să aibă mai mult de câștigat prin această paradigmă ecologică nouă. Cluj-Napoca și-ar crește șansele pentru a ajunge viitoarea capitală europeană verde în 2024, ar deveni un oraș mai sănătos și mai plăcut pentru locuitori, și ar oferi proprietarilor celor 1000 de balcoane, șansa de a avea propria mini-grădină din care să se aprovizioneze cu produse naturale.

Material electoral realizat de SC DHC MEDIA NET SRL, comandat de Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj   CUI: 21200020 

Comentarii Facebook