”Șeicul” Clujului sau numai un șmecher cu PILE? Ocupă 4 parcări (trei Mercedesuri), chiar la scara blocului, iar alții nu au niciun loc - FOTO


Un clujean, de pe strada Constantin Brâncuși, ocupă patru locuri de parcare, chiar la scara blocului unde locuiește, în timp ce alții nu primesc nicio parcare de la Primăria Cluj-Napoca.

Respectivul șofer conduce 3 Mercedes -uri și o altă decapotabilă, iar luni în șir le-a parcat în fața blocului (n.red. nu pe toate o dată, dar permanent erau trei autoturisme în fața blocului). Frecvent au fost trei autoturisme, dar uneori a mai apărut încă un Mercedes decapotabil. Cazul este unul extrem de interesant, pentru că alți șofer depun cereri la Primăria Cluj-Napoca cu anii și nu primesc niciodată un loc de parcare. Aceștia sunt nevoiți să își lase mașinile pe margina drumurilor, victime pentru Poliția Locală, care îi bombardează cu amenzi. 

Știri de Cluj a intrat în posesia acestor imagini la începutul lunii august, dar cazul este documentat de luni bune. 

Pentru a vedea cum este posibil ca un șofer să aibă patru locuri de parcare la scară (le-a primit de la municipalitate sau le-a închiriat de la vecini), am făcut o cerere la Primăria Cluj-Napoca, în baza legii 544, privind liberul acces la informații publice. Curios, a doua zi după depunerea cererii, mașinile au dispărut ca prin minune, iar în parcare a mai rămas numai Mercedesul negru. Nici pentru acesta nu este plătită vreo taxă de parcare, conform Primăriei Cluj-Napoca.  

Redăm mai jos cererea trimisă Primăriei Cluj-Napoca, în speranța lămuririi situației. 

În 2 august și în 6 august, am surprins în fața blocului 3, respectiv 4 autoturisme, deținute de aceeași persoană, parcate la scara blocului. Aș dori să îmi comunicați cum poate un om sau o familie să dețină patru parcări fix în fața blocului.

1. Cele patru parcări sunt deținute de aceeași persoană?

2. Sunt aceste parcări deținute de alți oameni, care nu țin mașinile acolo dar sub închiriază parcarea?

3. Un bărbat care locuiește în acel bloc a fost văzut conducând mașinile parcate acolo, cu numerele: CJ…DZ, CJ…DS, B…DZ și B…DZ.

Aveți atașate fotografiile cu mașinile parcate acolo zi de zi. Fără să mai vorbim despre BMW -ul parcat în fața scării”. 

Replica Primăriei Cluj-Napoca este în bătaie de joc

Răspunsul dat de Primăria Cluj-Napoca este dat în bătaie de joc. Fără a răspunde unei probleme fierbinți în oraș, locurile de parcare, și a explica care este situația cu aceste mașini, municipalitatea spune că: ”Se pot detine maxim doua locuri de parcare/ unitate locativa, conform HCL 412/2022. 

Referitor la numerele de înmatriculare pe care le-ați menționat, pentru acestea nu s-a achitat niciun abonament de parcare pe strada. C. Brancusi”, a spus Iulia Perșa, șef birou Mass-Media.

Cert este că s-a vorbit cu acest șofer, pentru că autoturismele au dispărut. Curios este că pentru niciuna dintre mașini nu se plătește un abonament de parcare, dar nimeni nu sună la Poliția Locală pentru că îi este ocupată abuziv parcarea. 

Întrebarea care se pune: ”Dacă aceste locuri de parcare sunt libere și sunt ocupate pentru că nimeni nu are nevoie de ele, de ce la repartizarea locurilor de parcare, din luna martie, acestea nu sunt date altor șoferi din zonă?”. Este puțin credibil, că tocmai în acea zonă, șoferii nu au nevoie de locuri de parcare.

Mai credibil este scenariul potrivit căruia, Primăria habar nu are dacă locurile de parcare închiriate clujenilor sunt folosite sau stau goale.

2 AUGUST

WhatsApp Image 2022-08-09 at 11.03.56.jpeg

6 AUGUST

WhatsApp Image 2022-08-09 at 11.03.47.jpeg

Comentarii Facebook