Se va construi o școală în cartierul Bună Ziua, în ceasul al doisprezecelea


Primăria Cluj-Napoca va construi o școală în cartierul Buna Ziua, dar totul începe cu un ”Studiu de Fezabilitate şi Plan Urbanistic Zonal”, care costă 570.000 de lei. 

Cartierul are o creșă cu 60 de locuri.

Pentru a ghida dezvoltarea cartierului Buna Ziua într-un mod sustenabil și pentru a asigura dreptul la învățătură a copiilor din cartier, realizarea unei școli pentru invatamantul primar și gimnazial a devenit o prioritate, un obiectiv strategic și vital pentru dezvoltarea durabila, dinamica si de calitate a orasului.

Prin elaborarea studiului de fezabilitate, prestatorul, va identifica si terenul, va analiza şi propune amplasamentul pentru scoala generala (primara si gimnaziala) cu dotările aferente in conformitate cu tema de proiectare. Zona de interes în vederea alegerii amplasamentului este Cartierul Buna Ziua, delimitat de strada Mihai Romanul si strada Macesului la sud, Calea Turzii la vest, strada C-tin Nottara si strada Păltiniș la nord si strada Alverna la est”, arată municipalitatea.

Primăria putea obliga multitudinea de investitori, care au ridicat acolo blocuri și au făcut zeci de milioane de euro profit ,să realizeze un centru de cartier, cu creșă, grădiniță și școală. Acum, cartierul se identifică prin strada Bună Ziua, pe care este supermarketul Lidl. Alte zone cu destinație publică lipsesc. Nu se poate vorbi despre un parc sau spații verzi. 

Comentarii Facebook