Luni 27 Ianuarie

Percheziții DNA la Primăria Cluj-Napoca și o firmă privată. Ce spune Emil Boc

 

Procurorii DNA au descins în această dimineață la Primăria Cluj-Napoca și la sediul firmei Coral Impex, din Gheorgheni.

 

Primarul Emil Boc susține că procurorii ar suspecta anumiți funcționari publici de fapte de corupție.

 

În baza ordonanței emise de DNA Cluj, Serviciul Teritorial Cluj, s-a solicitat Primăriei să fie predate mai multe documente legate de contractul cu firma SC Coral Impex SRL. Este vorba despre hotărârea de Consiliul Local din 2006, hotărârea Consiliului Local din 2010, de prelungire a contractului, dosarele care vizează plățile făcute, procesele verbale de verificare a lucrărilor, recepția zilnică și finală, situația raportărilor aferente, înscrisurile privind imobilele și suprafețele care fac obiectul activității de deratizare și dezinsecție, contractele de sponsorizare dintre Primăria Cluj-Napoca și Coral Impex. 

 

Se precizează că este vorba despre suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de corupție săvârșite de către funcționari ai administrației publice locale”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Nu am alte date legate de acest contract. El a fost întocmit în 2006 și a fost prelungit în 2010”, a mai spus Emil Boc. Întrebat dacă a fost prelungit legal, primarul a spus că ”nu am fost aici în 2010, dară bănuiesc că a fost prelungit legal, altfel nu se putea. A fost prelungit prin hotărârea Consiliului Local. Nu am avut niciun fel de sesizare că ar fi fost probleme. Din câte văd eu aici sunt suspiciuni privind unele fapte de corupție săvârșite de funcționari publici. Nu știu la ce se referă, dar există și se cercetează”.

 

În jurul orei 10.00, procurorii DNA au plecat de la sediul Coral Impex de pe strada Alverna. O dubă de jandarmi a fost prezentă la percheziții.

 

 

Perchezițiile de la Primăria Cluj-Napoca erau în derulare și la ora 11.20. Procurorii au ocupat o încăpere și așteaptă copierea actelor solicitate de la Primăria Cluj-Napoca.

 

Firma Coral a efectuat în 2015 lucrări în deratizare și dezinsecție în valoare de 8,4 milioane de lei, adică circa 2 milioane de euro. Totul s-a decontat de la bugetul Primăriei, conform listei de prețuri din contractul cu firma Coral Impex.

Comentarii Facebook