Pagubele făcute de Untold, la Cluj. Costă 180.000 de euro înlocuirea. Organizatorii evenimentul anunță că vor repara tot ce este nevoie


Distracția de la cel mai așteptat festival al anului din România a venit cu un preț usturător. Pagubele făcute de Untold, la Cluj, se ridică la peste 180.000 de euro.

Patru zile de festival, 265.000 de participanți, pagube uriașe pentru Cluj-Napoca. Distracția de la cel mai așteptat festival de muzică electronică de la noi din țară a lăsat în urmă un dezastru pe Cluj Arena, cel mai mare și modern stadion din Transilvania.

Gazonul și pista de atletism au fost complet distruse în timpul evenimentului. Dacă gazonul urmează să fie înlocuit în cel mai scurt timp, ajungând într-o stare deplorabilă, situația pistei este mult mai dificilă, Cluj Arena urmând să găzduiască un Campionat European de atletism pentru tineret.

Potrivit transilvaniareporter.ro, pentru gazon s-au găsit soluții rapide, organizatorii optând pentru cele mai ieftine variante. Pista de atletism a stadionului nu mai poate fi utilizată. Situația este cât se poate de serioasă, Cluj Arena a fost ales, în mod oficial, drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023 de către European Athletics. La competiție vor participa în jur de 1.500 de sportivi din peste 40 de țări.

Timpul nu este de partea clujenilor. Imediat după ce va fi schimbată, noua pistă va trebui să treacă o serie de teste și inspecții din partea reprezentanților forului continental de atletism, dacă se dorește ca europenele U20 din 2023 să mai fie găzduite de Cluj Arena.

Doar schimbarea gazonului va costa în jur de 180.000 de euro. Între timp, echipa de fotbal Universitatea Cluj îşi joacă meciurile de pe teren propriu la Bistriţa sau la Sânmartin.

Gazonul de pe Cluj Arena va fi înlocuit integral după ultima ediție a festivalului UNTOLD care a avut loc în perioada 9-12 septembrie pe cel mai mare și mai modern stadion din Transilvania.

Organizatorii evenimentului au declarat pentru Transilvania Reporter că vor acoperi toate costurile lucrărilor, nu doar pentru înlocuirea suprafeței de joc, ci și a celorlalte stricăciuni ce vor fi constatate de proprietarii arenei.

„Noi avem un contract cu Cluj Arena ca în fiecare an, contract prin care noi am oferit garanții atunci când am solicitat închirierea stadionului. Avem și o asigurare pentru acest eveniment și vorbim de o asigurare de milioane de euro. Practic orice daună constatată după încheierea festivalului va fi acoperită de noi.

Gazonul va fi înlocuit așa cum ne-am asumat contractual acest lucru, în parc am văzut ce trebuie să facem și vom face, iar la stadion proprietarul va face o evaluare împreună cu firmele de mentenanță și ne vor transmite ceea ce de reparat, noi în fiecare an am făcut asta, în fiecare an au fost lucruri deteriorate, iar noi le-am reparat.

E foarte important de menționat că e pentru prima oară când gazonul se înlocuiește integral. Asta ni s-a cerut, să achităm lucrările de înlocuire integrală a suprafeței de joc”, a spus Edy Chereji, directorul de comunicare al UNTOLD.

„Legat de pista de atletism, la fel ca și în cazul gazonului și a celorlalte reparații, în momentul în care vom primi devizul de la proprietarul stadionului îl vom achita. Noi avem un contract cu proprietarul stadionul, iar proprietarul stadionului are alte contracte cu firmele care asigură mentenanța.

Administratorii stadionului se ocupă cu atribuirea contractelor, cu ceea ce trebuie făcut. Noi închiriem stadionul, punem la dispoziție garanții tocmai ca să acopere aceste cheltuieli, dar devizul vine de la proprietarul spațiului. Dacă ei consideră că trebuie reparată pista, noi o vom face pentru că ne-am asumat.

Pista va fi refăcută, reparată, dar nu noi facem constatările acestea, ci Consiliul Județean prin firmele care asigură mentenanța, se fac evaluări și ne va transmite ce și cât trebuie făcut”, a explicat Edy Cherej pentru Transilvania Reporter.

Comentarii Facebook