Întâlnire a ministrului Eugen Teodorovici cu oamenii de afaceri din Cluj


Senatorul Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice și ministru al fondurilor europene, interimar, a participat marți, 21 mai, la o întâlnire cu 300 de oameni de afaceri din Cluj.

La întânire au fost prezenți reprezentanți ai mediului de afaceri din domenii diferite, de la industria farmaceutică, la industrie grea, antreprenori- constructori sau reprezentanți ai industriei alimentare.

Alături de ministrul Teodorovici au fost prezenți deputații PSD de Cluj, Cornel Itu (organizator al evenimentului), Horia Nasra, Cristina Burciu, deputații maramureșeni Sorin Bota și Gheorghe Șimon, candidatul la alegerile europarlamentare, Cristian Terheș, prefectul Ioan Aurel Cherecheș, subprefectul Alin Danci, liderul de grup al consilierilor județeni social-democrați,  Remus Lăpușan și mai mulți primari social-democrați.

La debutul întâlnirii, Teodorovici le-a transmis oamenilor de afaceri clujeni că are în vedere stimularea fiscală a altor domenii economice în genul celor din domeniul tehnologiei informației care este scutit de impozitul pe venit şi că are în vedere și stimularea forţei de muncă: ”Se analizează ca aceste facilităţi să fie aplicate şi în alte zone, cum ar fi industria prelucrătoare, industria de apărare, industria textilă, pentru ca aceste industrii să renască, pentru a stimula şi menţine forţa de muncă mai puţin calificată şi calificată. Guvernul aplică cu prioritate anumite măsuri în anumite zone ale economiei şi spun că vor fi de succes”.

Ce a făcut PSD pentru FIRME ȘI ACTIVITĂȚI INDEPENDENTE:

- A redus TVA, de la 24% la 19% și a simplificat procedurile.

- A eliminat 102 taxe fiscale și parafiscale.

- A adoptat Legea prevenirii, prin care, înainte de a fi amendate, firmele sunt îndrumate cum să se conformeze fiscal.

- A redus taxa privind contribuția pentru sănătate de la 39,25% la 37,25% și impozitul pe venit de la 16% la 10%.

- A extins aplicarea cotei minime de 1% impozit pentru microîntreprinderi, până la plafonul de 1 milion €/an, cifră de afaceri.

- A finanțat programul “Start-up Nation”, dedicat în special tinerilor care vor să înceapă o afere. Ca urmare au primit susținere de până la 200.000 de lei peste 15.000 de firme, care au generat cel puțin 30.000 de noi locuri de muncă.

- A adoptat 5% cotă TVA pentru serviciile turistice.

- A introdus redevențe ZERO pentru utilizarea apelor minerale și geotermale în scop turistic.

- A introdus formularul unic pentru declararea veniturilor independente.

- A reînființat școlile de meserii.

- A asigurat plata CAS și CASS la nivelul salariului minim pentru cei cu activități independete.

- A asigurat scăderea cuantumului impozitului pe venit pentru persoanele cu activități independente, respectiv persoanele fizice autorizate şi alte tipuri de persoane juridice, au impozit pe venit redus la 10%, faţă de 16% în 2016.

- A asigurat plata opțională a contribuțiilor sociale (CASS), la fondurile proprii de pensii private.

Realizat de DHC Media Net SRL la comanda PSD - Partidului Social Democrat, cod mandatar financiar 41190008

Comentarii Facebook