Joi 24 Septembrie

Fițiu Avram vrea credite verzi pentru clujeni (P)


Proiectul “bănci verzi” din dosarul de candidat al profesorului Fiţiu Avram la Primăria Cluj-Napoca se numără printre metodele sale de a ecologiza orașul. Astfel, acest proiect are în vedere încheierea unor contracte între Primărie și băncile locale, prin care clujenii primesc un „credit verde” pentru investiții care respectă normele ecologice. Clujenii vor fi încurajaţi să se reorienteze înspre construirea caselor şi efectuarea altor investiţii, luând în considerare aspectul ecologic. Aceştia vor avea oportunitatea de a obţine un credit verde în cazul în care proiectul în care se investeşte este gândit încât să respecte natura şi să nu polueze mediul. Primăria îşi va asuma o parte din dobânzile aferente, susţinând în viitor acest tip de abordare ecologică.

Candidatul PMP, Fiţiu Avram, susţine că un astfel de parteneriat cu băncile locale este important pentru viitorul mediului, şi va constitui încă o mişcare împotriva fenomenului de poluare. Acesta a afirmat că acest concept este preluat de la alte state europene mai dezvoltate care l-au pus în practică acum mult timp, iar necesitatea unei astfel de măsuri este deja constatată, având în vedere condiţiile de faţă ale mediului.

Mulţi clujeni care doresc să îşi construiască o casă ecologică, însă nu au avut posibilitatea financiară până în prezent, acum ar putea fi susţinuţi de Primărie în parteneriat cu băncile clujene, dacă această politică publică va fi adoptată. Mai multe case verzi ar conduce la un oraş mai puţin poluat, cu imobile regândite sub un format şi o funcţionare responsabilă faţă de mediul natural şi bine adaptate la nevoile actuale.

Cum vor primi băncile clujene această propunere de parteneriat din partea Primăriei? Vor fi locuitorii municipiului Cluj-Napoca interesaţi de ideea orientării înspre investiţii ecologice, în condiţiile în care sunt şi mai costisitoare? O altă problemă ce se ridică este dacă Primăria va fi dispusă să suporte din dobânzile aferente, în cazul în care acest proiect va fi implementat.

Material eletoral realizat de SC DHC MEDIA NET SRL, la comanda Partidului Mișcarea Populară Filiala Cluj   CUI: 21200020 

Comentarii Facebook