Emil Boc, cel mai de încredere lider politic în martie 2021. Românii îl plac pe primarul Clujului


Deși este acuzat că e preocupat numai de ”PR”, primarul Emil Boc prinde bine la public și are cea mai mare încredere dintre liderii politici, egalat numai de medicul Raed Arafat.

În clasamentul încrederii, publicat de Sociopol pentru luna martie, Raed Arafat și Emil Boc se bucură de încrederea a 27% dintre români. 

Cu 26% cotă de încredere, urmează Gabriela Firea și Klaus Iohannis. Președintele este constant sub 30%, dar Arafat este pentru prima oară sub acest prag de încredere.

Diana Șoșoacă are 22% încredere populară, 10% acum câteva luni la 22%.

"Nu am mai văzut de mult timp asta în sondaje, anume că vechiul bate noul. Avem o excepţie considerabilă, Diana Şoşoacă, care joacă un rol de Dan Diaconescu, de trickster care a izbucnit de la 10 la sută peste 20 la sută, 22 la sută în 3 luni de zile. Ea vine să adune un rezervor de nemulţumire bine definit, cum făcea şi PPDD pe vremuri. 

În afară de asta, eu mă uit la două personaje, pe de o parte şi la trei patru personaje pe de altă parte. Avem nişte lideri vechi, Emil Boc şi Mircea Geoană, care sunt considerabil mai bine decât liderii politici principali în momentul de faţă. Cu excepţia lui Firea şi a lui Iohannis care îşi menţin zona de 30 la sută şi nu s-au erodat foarte puternic, ai lideri de partid cum ar fi Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş, George Simion, Florin Cîţu, care toţi sunt bătuţi de un Boc retras local şi de un Geoană retras internaţional. 

Personaje care făceau prima pagină a ştirilor acum 20 de ani, Boc şi Geoană, au ajuns să fie mai apreciate decât liderii politici actuali. Asta e principala concluzie a acestui sondaj", a declarat Mirel Palada. 

Tot în topul încrederii este şi Raed Arafat, la egalitate cu Emil Boc. Conform sondajului, Mircea Geoană se bucură de un nivel de încredere de 18 la sută, crede Palade, conform DCnews.ro.


Untitled.jpg

Comentarii Facebook