Emil Boc a primit titlul Onorific de Doctor in Drept la Universitatea Michigan State


Emil Boc, presedintele Partidului Democrat Liberal, a primit, in 4 mai, titlul Onorific de Doctor in Drept (Honorary Doctoral Degree) din partea Michigan State University, distinctie acordata pentru activitatea politica, guvernamentala si universitara.

Emil Boc a tinut un discurs la ceremonia de absolvire a unei noi generatii de studenti la nivel master si doctorat, in cadrul careia presedintele universtitatii, dr. Lou Anna Kimsey Simon, i-a decernat titlul in fata a peste 10.000 de participanti.

Michigan State University este intre primele zece universitati din lume in stiintele educatiei, fizica nucleara si psihologie industriala si intre primele 50 in stiinte politice si administrative.

Conferirea de titluri onorifice liderilor din diverse domenii de activitate este o traditie, inca din 1885, la Universitatea Michigan State University, iar studentilor le sunt prezentati in acest fel personalitati din lumea politica si academica, pentru a le servi drept exemple si pentru a le impartasi din experienta lor.

Condoleeza Rice, Nelson Mandela, Dick Cheney, Ellen Zwilich, castigatoare a premiului Pulitzer, Robert Grubbs, Elie Wiesel, Henry Ford, Harry Truman au primit in trecut diplome onorifice de la Michigan State University.

 

Emil Boc este primul lider politic din spatiul est-european care a primit o recunoastere din partea acestei institutii. Cu aceasta ocazie, fostul premier a sustinut o prelegere publica cu tema: "The European Financial Criis: Romania's Response" in fata cadrelor didactice si cercetatorilor din cadrul College of Social Science, the Institute for Public Policy and Social Research (IPPSR) and the School of Planning, Design and Construction (SPDC).

Comentarii Facebook