Boc: Vom avea drumuri ca în America la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Florești


Primarul Emil Boc spune că la intrare în Cluj-Napoca dinspre Florești vom avea un nod rutier ca în America.

Aici la intrarea în Cluj va fi un nod de o complexitate așa ca în filmele… ca în marile metropole americane, cu foarte multe nivele supraetajate. Vor fi cel puțin trei nivele. Vom avea DN 1, un element legat de centură, vom avea un element de infrastructură superioară pentru biciclete. Va fi cel mai important nod de infrastructură din Ardeal, aici la intrarea în Cluj-Napoca, dinspre Florești”, a explicat primarul Emil Boc.

Centura metropilitană este la stadiul de studiu de fezabilitate

Studiul de fezabilitate de la Centura metropolitană urmează să fie finalizat la finalul lunii martie 2022. Acesta trebuie să fie deja finalizat, dar proiectanții au raportat întârzieri. După acest pas urmează adoptarea indicatorilor tehnico-economici în Guvern, adică se va aproba costul, durata și mărimea centurii. 

Întârzierea de acum este gravă, pentru că lucrarea va fi finanțată din fondurile structurale 2021 - 2027, iar acolo banii se dau pe proiecte în funcție de depunerea acestora, pe principiul ”primul venit, primul servit”. Dacă Clujul nu va depune proiectul centurii metropolitane la timp, atunci nu vom mai vedea niciun euro din fonduri europene.

Centura metropolitană a Clujului ar costa cel puțin 800 de milioane de euro, iar bugetul de stat nu ar putea suporta astfel de investiții. 

Comentarii Facebook