Boc, premier la criza financiară din 2008 când s-a tăiat din salarii, spune acum ce trebuie făcut pentru a salva economia României


Primarul Emil Boc, premier în 2008 - 2009 când România a fost afectată de criza financiară, a spus acum ce trebuie făcut pentru a evita un colaps economic. 

Bugetul Clujului clar va fi afectat de căderea economică națională și locală. Vom avea o evaluare undeva la mijlocul lunii aprilie cu ceea ce s-a întâmplat până la sfârșitul lunii martie și vom avea prognoza pe următoarele trei luni. Este evident că vom fi nevoiți să suspendăm unele proiecte de investiții. Este posibil acest lucru să se întâmple și vom sprijini mediul de afaceri cu toate măsurile legale pe care le vom putea lua în baza reglementărilor naționale. 

Știți bine că, în primul rând, mediul de afaceri va fi sprijinit prin măsuri de la nivel național, cu șomaj tehnic și alte măsuri care să țină în viață activitatea economică. to ce ca fi cu putință legal de făcut, vom face, dar acum nu avem pârghii.

Această criză are triplă conotație: medicală, economică și psihologică. Din aceasta medicală vom ieși, eu sper cât mai repede cu putință, dar cea economică se va prelungi cu siguranță. Impactul crizei economice se va resimți multă vreme de aici înainte, până când vom reveni la situația anterioară.

Marele avantaj este că suntem într-o situație mai bună decât în 2008 când era o criză de încredere, o criză de lichiditate, o criză a datoriilor suverane ale statelor și nimeni nu accepta să împrumute bani. Acum este o deschidere totală din partea tuturor de a pompa bani în economie, pentru a se reveni la situația anterioară.

Aici, ține de înțelepciunea noastră de a targeta banii pe care îi avem la dispoziție spre cei care sunt direct afectați de criză. Sectoarele cele mai afectate să fie primele sprijinite pentru a menține oamenii în slujbă. Riscul cel mai mare este șomajul. Trebuie făcut orice ne este cu putință să nu ajungă oamenii în șomaj, pentru că atunci când ajung în șomaj nu au asigurare de sănătate, nu are asigurată plata la pensie, nu are cu ce să plătească utilitățile și ratele și atunci est o povară suplimentară pentru stat. Trebuie să păstrăm locurile de muncă. Nu există o altă axiomă mai mare sau un principiu politic mai important. Salvarea locurilor de muncă trebuie să devină religie în acest moment pentru guvernanți”, a spus primarul Emil Boc, fost premier al României în 2008 - 2009 când a avut loc criza financiară și când s-a luat decizia tăierii salariilor. 


Comentarii Facebook