Boc mai dă o palmă Guvernului PSD, care pedepsește Clujul. Semnături pentru Spital

 

Boc adună la Cluj-Napoca semnături pentru a face Spitalul Regional de Urgență Florești, sătul de amânările de la București.

 

După ce a preluat efectuarea studiului de fezabilitate pentru centura metropolitană a Clujului, proiect care zace de ani în sertarele Guvernului, acum Emil Boc vrea să adune semnături pentru a primi și proiectul Spitalului Regional de Urgență Florești. 

 

Pentru că Guvernul PSD-ALDE a decis să amâne construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, Partidul Naţional Liberal Cluj ”a demarat începând de astăzi (vineri, 23 noiembrie) o campanie de strângere de semnături la nivelul întregului judeţ. Prin această iniţiativă solicităm actualului Guvern să deblocheze fondurile europene alocate de Comisia Europeană astfel încât, acest proiect de importanţă regională şi naţională să fie concretizat. Clujenii şi ardelenii au dreptul la sănătate şi la un spital ultramodern şi european.

 

Îi invităm aşadar pe toţi cetăţenii să susţină iniţiativa PNL Cluj şi să semneze pentru ca acest spital să fie construit cu prioritate din fondurile europene. Semnăturile strânse în cadrul campaniei vor fi depuse la Guvernul României”, anunță liberalii clujeni.

 

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a declarat că ”Spitalul Regional de Urgenţă reprezintă o ”rană deschisă” a Clujului, la propriu şi la figurat. Mor oameni cu zile din cauza faptului că acest spital nu se realizează. Am făcut tot ce a fost necesar pentru a avea terenul disponibil pentru spital. Mai trebuie ca Guvernul să folosească banii europeni şi să construiască spitalul. Sunt convins că semnăturile clujenilor vor determina guvernanţii de la Bucureşti să înceapă lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă”.

 

Daniel Buda, europarlamentar şi preşedinte al PNL Cluj, a spus și el că ”fondurile europene sunt o şansă pentru sănătatea fiecărui cetăţean iar lipsa atragerii acestora reprezintă un act criminal al Guvernului PSD-ALDE. Fiecare zi de întârziere înseamnă o prelungire a agoniei celor aflaţi în suferinţă. Clujenii, prin semnătura lor, pot urgenta folosirea acestor fonduri. Fiţi alături de noi!”.

 

Daniel Buda și-a anunțat astfel, indirect, intenția de a mai candida pentru un mandat de europarlemantar, post deosebit de important și vânat de foarte mulți liberali, având în vedere și salariul lunar de peste 10.000 de euro. Unele surse susțin că Daniel Buda nu va mai prinde un loc eligibil, astfel că județul Cluj nu va mai avea un reprezentant în Parlamentul European. 

 

Cu toate că liberalii își dau silința pentru a atrage atenția asupra acestui nou eșec al PSD, comisarul european Corina Crețu a precizat foarte clar că proiectul Spitalului Regional de Urgență Florești nu poate fi mutat în sarcina autorităților din Cluj pentru implementare. Problema este că UE a alocat României banii pentru aceste spitale, care riscă să nu se mai facă, din cauza incompetenței Guvernului PSD - ALDE. 

 

Ce spune Corina Crețu despre construirea de către clujeni a Spitalului Regional de Urgență Florești

Comentarii Facebook