Boc despre podul din Baciu, care sugrumă traficul: Dacă era sub controlul nostru, îl mâncam cu fulgi cu tot


Primarul Emil Boc este negru de supărare că Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj nu lucrează mai repede pentru a termina podul din Baciu, care sugrumă traficul de 2 - 3 săptămâni. 

Acolo se lucrează la podul din Baciu și lucrează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj. Nu este sub controlul nostru pentru că dacă era îi mâncam cu fulgi cu tot. Să stea atâta pentru un pod să tot facă ce fac, când e traficul în halul ăsta de grav. Nu mai avem aceeași posibilitate de a verifica lucrările, cum era în trecut când aveam un ministru al Transporturilor de aici din Sălaj și trecea în fiecare săptămână pe acolo și urgenta lucrurile. 

Investiția ține de Direcția Națională de Drumuri și Poduri, care are filiale teritoriale. Am vorbit săptămâna trecută cu ei, au spus că se străduiesc. Lucrează pe etape, sunt chestii tehnice. Sunt foarte supărat pentru că este un element mic, dar face o diferență atât de mare, în privința traficului”, a spus primarul Emil Boc.

Din 15 mai se lucrează la podul din Baciu.

Acesta a precizat că o veste bună este aceea că pasajul de la Tăietura Turcului va fi realizat din fonduri europene, prin PNRR.

Pasajul de la Tăietura Turcului are finanțare, e prins în Calea Ferată Cluj - Oradea și vom avea un pasaj de 25 - 30 de de milioane de euro. PNRR s-a trimis la Bruxelles și acolo sunt prinse domenii mari ale Clujului de dezvoltare. Acesta este un proiect plecat pe tunel. Este o treabă sigură, certă”, a spus Emil Boc. 

Comentarii Facebook