Boc a bătut cu pumnul în masă la Comitetul European al Regiunilor, pe tema exploziei prețului la electricitate și gaze


Primarul Emil Boc a cerut un răspuns din partea Uniunii Europene în privința exploziei prețurilor la gaze și electricitate. 

Am solicitat un răspuns european urgent la problema creșterii accelerate a prețului  la gaz și energie electrică în UE în dezbaterea cu Janez Jansa, prim-ministrul Sloveniei, în contextul priorităților Președinției Sloveniei la Consiliul Uniunii Europene

Dublarea sau chiar triplarea prețurilor la gaz și energie electrică în Uniunea Europeană afectează grav nivelul de trai al cetățenilor români, ca de altfel al multor cetățeni din alte țări ale Uniunii Europene. 

Pe termen lung soluția o reprezintă obținerea independenței energetice de către Uniunea Europeană bazată pe energii regenerabile. 

Gravitatea situației actuale solicită un răspuns european urgent și coerent la această criză, pe lângă măsurile individuale luate la nivelul fiecărui stat.

Premierul Sloveniei, Janez  Jansa, în contextul Președinției Sloveniei la Consiliul Uniunii Europene a confirmat gravitatea crizei legate de creșterea prețurilor la utilități și a precizat ca la nivelul Comisiei Europene se pregătesc mai multe soluții care vor fi prezentate curând”, a spus primarul Emil Boc, de la Bruxelles, unde participă la Plenara Comitetului European al Regiunilor.

Comentarii Facebook