Bandă unică de transport pe Splaiul Independenței, din august. Boc: Clujenii pot utiliza mașina, dar noi avem priorități - VIDEO


Pe Splaiul Independenței va fi instituită o bandă unică pentru transportul în comun, pe 800 de metri.

Se finalizează în 31 iulie lucrările de infrastructură din zona Parcului Central. Am aprobat în Comisia de Circulație restructurarea circulației în zona Parcului Central, pornind de la premisa asigurării fluidității pentru transportul în comun, care reprezintă o linie fundamentală de bază pentru noi. 

Venim cu o prioritizare a transportului în comun pentru tramvaie și autobuze, pe o distanță de aproximativ 800 de metri, de la strada George Coșbuc, până la Opera Maghiară, pe Splaiul Independenței. Acolo vom avea bandă dedicată pentru tramvai și autobuz, de luni, 2 august.

Ce înseamnă asta? În primul rând, în trafic la orele amiezii, ale dimineții, se stăm cam 8 minute pe o distanță chiar mai mică de o jumătate de kilometru, încât și pe jos poți parcurge acea distanță mai repede. Nu e normal ca 300 de oameni să stea în spatele unei mașini în care să fie unu, doi, dar de cele mai multe ori un singur cetățean.

Respectăm dreptul clujenilor de a utiliza mașina, dar este dreptul autorității locale de a prioritiza transportul public”, a declarat Emil Boc. 

Acesta a spus că pe Splaiul Independenței circulă 15 tramvaie pe oră, în orele de vârf, și 11 autobuze pe oră.

Untitled1.png

Pe strada Cardinal Iuliu Hossu, va fi sens unic dinspre Mănăștur spre Opera Maghiară, așa cum a fost și pe parcursul derulării lucrărilor. Acolo vor fi 85 de locuri de parcare și patru parcări pentru persoane cu dizabilități.

Acolo va fi și o pistă de biciclete pe partea cu Canalul Morii.

Rute de acces spre centru dinspre cartierul Grigorescu: 

33.png

Untitled4.png

Comentarii Facebook