Luni 18 Februarie

Violență extremă la protestul de sâmbătă. Un jandarm a început să lovească oamenii VIDEOUn incident violent a avut loc la protestul de sâmbătă seară, de la București, unde un jandarm a fost filmat în timp ce lovește mai mulți protestatari.

Un jandarm a fost surprins lovind mai mulți oameni care se apropiau de gardul de la Piaţa Universităţii. Deși colegii săi încearcau să mențină situația sub control fără să folosească violența, jandarmul a început să îi lovească pe protestatari cu pumnii, să-i îmbrâncească și chiar să le rupă hainele de pe ei. Mai mult, unul dintre manifestanți a fost aruncat pe jos şi a fost lovit cu picioarele, scrie realitatea.net.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a anunţat că s-a demarat o anchetă internă.

"Colegul meu şi-a pierdut calmul, nu putem generaliza. Pot să vă sigur că avem reguli destul de clare şi de riguroase care vor fi aplicate în toate aceste situaţii de acest gen. Din poziţia pe care o am nu pot să am comentarii la adresa colegului mue. E un caz izolat, care nu caracterizează Jandameria. N-au fost ordine ca intervenţia să fie în forţă. Legea este singurul nostru partener. Noi suntem liniştiţi, avem conştiinţa împăcată", a spus Gerogian Enache, la Realitatea TV.

Peste 50.000 de persoane s-au strâns la manifestația din București, împotriva coaliției de guvernare PSD-ALDE. La Cluj, peste 10.000 de persoane au ieșit în stradă.Comentarii Facebook