Un medic român s-a sinucis în Franța, din cauza epuizării fizice

 

Familia medicului anestezist, care s-a sinucis la Spitalul din Châteauroux, din centrul Franţei, susține că medicul Simona Zahan a murit ca urmare a epuizării la locul de muncă.

 

Presa din Franța a scris că medicul Simona Zahan ar fi murit după ce şi-a administrat intravenos o doză de produse mortale, chiar în spitalul din Châteauroux, unde lucra. 

 

Mama şi sora medicului, care este procuror în Bucureşti, au declarat că Simona a murit de epuizare şi că documentele medicale nu susţin varianta sinuciderii, potrivit jurnalul.ro. 

 

Colegii româncei sunt șocați de cele întâmplate. ”Suntem o mică familie aici. Petrecem atâtea ore împreună. Uneori stam aici mai mult decât acasă. În plus, colega noastră care s-a sinucis tocmai terminase o săptămână de 78 de ore”, spun medicii de la Châteauroux, citaţi de publicaţia Nouvelle Republique. 

 

Şapte dintre colegii medicului român sunt furioşi pe declaraţiile ministrului francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, pe marginea aceste tragedii: ”Nu poate fi lăsat să spună că nu din cauza activităţii sale la spital s-a întâmplat acest lucru şi că era pur şi simplu o femeie din România căreia i se făcuse dor de ţară! Ea se numea Simona şi era ca şi noi, de origine străină, dar ca şi noi, epuizată şi obosită”, explică aceştia. ”Ministrul ştie că ea tocmai terminase o săptămână de 78 de ore de muncă? Ştie că ne lipseau, înainte de această dramă, doi anestezişti? Ştie că suntem cu toţii extenuaţi? Exercităm o profesie dificilă şi exigentă. Simona era o profesionistă excelentă. Se dedica muncii, în detrimentul soţului şi fiului ei de 6 ani”, susţin colegii româncei.

 

Simona Zahan este originară din Târgu-Jiu, avea 37 de ani, era căsătorită cu un medic care urma să se angajeze şi el la un serviciu de ambulanţă în Franţa. Împreună au un băieţel în vârstă de 6 ani şi se mutaseră în Châteauroux de patru ani. Iniţial, au lucrat în Timisoara, ca medici, şi au plecat în Franţa pentru un salariu mai bun.

Comentarii Facebook