VIDEO - Regiunea Kiev, tablou apocaliptic: „Toţi aceşti oameni au fost împuşcaţi în cap, din spate”. Unele victime nu aveau mai mult de 14 ani


Războiul din Ucraina a intrat în ziua 39. Armata ucraineană a reuşit să elibereze complet regiunea Kiev. Ultimii ruşi au plecat din Hostomel, care a fost primul oraş cucerit de armata rusă la începutul invaziei.

Hanna Maliar, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina a declarat că „întreaga regiune Kiev” a fost eliberată. „Irpin, Bucea, Hostomel şi întreaga regiune Kiev au fost eliberate de invadator”, a mai spus Hanna Maliar printr-un mesaj postat pe conturile de socializare. Preţul plătit pentru eliberare a fost însă unul teribil. Trupele ucrainene venite să inspecteze zonele controlate până nu de mult de ruşi au fost întâmpinate de un tablou apocaliptic.

„Toţi aceşti oameni au fost împuşcaţi. Unele dintre victime nu aveau mai mult de 14 ani”

În oraşul Bucea, spre exemplu, soldaţii ucraineni au găsit cadavre aruncate pur şi simplu de străzi. Anatoli Fedoruk, primarul din Bucea, a declarat pentru AFP că unele dintre victime nu avea mai mult de 14 ani. Peste 280 de morţi au fost deja îngropaţi într-o groapă comună. „Toţi aceşti oameni au fost împuşcaţi, ucişi, împuşcaţi în cap din spate”, a declarat Anatoli Fedoruk.

Unul dintre bărbaţi avea mâinile legate, iar cadavrele erau împrăştiate pe câteva sute de metri. Şaisprezece din cele 20 de cadavre erau întinse pe trotuar sau pe bordură. Trei se aflau în mijlocul drumului, iar un altul în curtea unei case. Doi se aflau lângă nişte biciclete, un altul - lângă o maşină abandonată. În ultimele zile, forţele ruse s-au retras din mai multe localităţi situate în apropierea capitalei ucrainene, după eşecul tentativelor lor de încercuire, potrivit Observator.ro.

ATENȚIE! IMAGINI EXPLICITE CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!

Comentarii Facebook