Miercuri 24 Aprilie

Proprietarul Gucci donează o AVERE pentru reconstrucția Notre-Dame. Proprietarii Louis Vuitton donează 200 de mil. de euro


Miliardarul francez Francois-Henri Pinault, proprietarul brandurile de lux Gucci și Yves Saint Laurent, oferă 100 mil. euro pentru reconstrucția catedralei Notre Dame, scrie ÎnCont.ro.

Pinault, soțul actriței Salma Hayek și CEO al companiei care deține casele de Gucci și Yves Saint Laurent, a anunțat donația luni seara, după ce o parte a acoperișului catedralei gotice, cu o istorie de peste 850 de ani, s-a prăbușit.

Rivalii lor, familia Arnault, proprietarii Louis Vuitton, au ieşit în public după câteva minute de la acest anunț și au spus că vor dona 200 de milioane de euro şi vor pune la dispoziţie expertiza şi resursele arhitecturale şi de design pe care le au prin intermediul grupului de lux LVMH, care cuprinde branduri precum Louis Vuitton şi Moet.

Tragedia asta loveşte tot poporul francez, şi dincolo de asta, pe toţi cei ataşaţi de valorile spirituale. Puşi în faţa acestei tragedii, toţi ne dorim să readucem la viaţă acest diamant cât mai repede”, spune Francois-Henri Pinault, 56 ani, într-o declaraţie publică.

Catedrala Notre Dame se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului. Construcția a început în anul 1163, pe locul unui lăcaș de cult dedicat sfântului diacon Ștefan. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfințit altarul, dar construcția catedralei a durat din 1163 până în 1345.

Comentarii Facebook