Miercuri 6 Iulie

SMEDIX - Software medical de top - și-a inaugurat noul sediu la Cluj-Napoca - FOTO


Industria aparaturii medicale este astăzi complet interconectată cu dezvoltarea software întrucât procesează, în primul rând, o imensă cantitate de date. În acest univers, al melanjului dintre biologie, medicină și programare, puținele companii ce au competențele necesare specifice, sunt adevărate bijuterii de business și știință.

Orașul Cluj-Napoca se poate mândri cu o astfel de prezență: SMEDIX, companie româno-americană concentrată pe dezvoltarea de software pentru dispozitive medicale, dar și de soluții proprii, unul dintre liderii programării biotehnologice de vârf. Noul sediu, inaugurat azi în clădirea Novis Plaza a parcului tehnologic Tetarom I, este un punct de referință în dezvoltarea software bazată pe soluții tehnologice ultra-inovative.

Prezent la demararea activității în noul sediu al companiei, Board-ul SMEDIX s-a arătat încântat de infrastructura pusă la dispoziție la noua locație dar și de calitatea resursei umane în acest domeniu existentă la nivel zonal.

Noul spațiu de peste 1500 mp, în care își desfășoară activitatea compania noastră, a fost dotat la standarde tehnologice de vârf, cu echipamente și tehnologie de ultimă generație, astfel încât clienții noștri să beneficieze de un ciclu complet de dezvoltare a software-ului pentru produsele de diagnoză clinică și aparatură medicală, de la furnizarea de servicii de dezvoltare și testare a software-ului și până la consultanță în materie de reglementări în domeniu, conform standardelor EMA și ale FDA”, a declarat Florin Cighi, Vice-President Software Engineering EU. Acesta a adăugat: ”Noul nostru spațiu clujean, dotat cu săli special amejanate la standarde de laborator medical pentru testarea instrumentelor în condiții cât mai apropiate de folosirea lor reală, este casa primitoare a unei echipe de peste 90 de specialiști, experți software în domenii cum ar fi ingineria instrumentelor medicale, inteligență artificială, bioinformatică, cybersecurity, diagnoza sistemelor de la distanță, testarea automată, aplicații cloud și mobile”. “În sălile de training specializat, noii noștri colegi vor putea aprofunda aspecte ale informaticii de top, pe care altfel nu le-ar găsi nici măcar în cursuri sau tratate de specialitate”, a conchis managerul companiei.

Cine este SMEDIX Inc.

SMEDIX Inc., companie de dezvoltare software ce operează în domeniul biomedical, cu prezență în Romania și Statele Unite ale Americii, a fost fondată de specialiști în domeniul software-ului medical și al biotehnologiei. Cei peste 20 de ani de experiență în leadership-ul echipelor software și al dezvoltării de programe software în domeniul medical s-au bazat pe flexibilitate, cunoștințe, experiență și deschidere către noile tehnologii și trend-uri din domeniu.

Noul sediu de la Cluj-Napoca va deveni un important punct de dezvoltare software, iar investițiile în infrastructură și dotări, coroborat cu beneficiile oferite echipei de specialiști, vor aduce rezultate remarcabile în aria inovatoare pe care o reprezintă domeniul biomedical.   

SMEDIX Inaugurare 5.jpg

Comentarii Facebook