Mai sunt criptomonedele rentabile și ce plan să vă faceți! Ce este Bitcoin Halving și de ce este important


Criptomonedele au crescut foarte mult veniturile unor români, dar acum trendul este descendent. Multe persoane implicate în acest fenomen vânează acum trendul pentru a prinde ”bottom-ul”, adică ”fundul sacului” de unde piața să revină pe un trend ascendent. 

Această strategie poate fi una riscantă, deoarece este foarte greu de prezis unde se va opri căderea pe piață. Cel mai bine este să fiți atenți la știrile privind dolarul american și deciziile FED - ului (Federal Reserve Board). Sistemul federal de rezervă [monetară], este banca centrală națională și sistemul național aferent al acesteia al Statelor Unite ale Americii, care dictează politicile privind dobânzile și dau tonul finanțelor mondiale. În condițiile în care dobânzile cresc, vor fi mai puțini bani lichizi pe piață, deci mai puține fonduri de investit în monedele virtuale. 

Marii jucători cred că piața va fi lovită de recesiunea mondială, dar nimeni nu poate prezice care va fi ”bottom-ul”. În cazul Bitcoin, ar putea fi nivelul de 19.000 - 20.000 de dolari, cât a fost maximul istoric la finalul anului 2017. Acel prag ar putea funcționa ca suport și de acolo piața să crească în continuare. Scăderea ar putea fi graduală, astfel că tot acest an și anul viitor ar putea fi fluctuații pe piață.

Toată lumea este acum cu gândul la anul 2024, când va avea loc ”Bitcoin Halving”, adică momentul în care răsplata celor care minează Bitcoin va fi înjumătățită. Acest lucru va face ca pe piață să fie mai puține monede, deci prețul va pompa. Dacă studiați puțin graficul de mai jos, veți vedea că după câteva luni de la ”Halving” piațaa reacționat de fiecare dată și a urmat un ”Bull run”, adică investitorii au mizat pe creșterea pieței și au cumpărat monede. 

Ultimul Halving a avut loc în 1 mai 2020, iar apoi piața a crescut constant. Perioada noiembrie 2020 și începutul anului 2021 a fost incredibilă pentru criptomonede. Bitcoin a crescut atunci de la 10.000 - 12.000 la aproape 60.000 de dolari, iar apoi a venit scăderea, momentul în care investitorii și-au luat profiturile. 

Traderii cu experiență au prezis de luni bune această retragere a pieței, care a speriat ”mâinile slabe”. Cei care-și fac acum un plan pentru următorii trei ani ar putea fi următorii milionari din ”crypto”. Așadar, informați-vă și acționați educat. 

FN7QYuoWQAEabmK.jpg

Comentarii Facebook