Bucătari și chelneri din Sri Lanka, HĂRȚUIȚI la Cluj-Napoca pentru că sunt străini. Au chemat mascații


Cazul brutarilor din Ditrău, izgoniți pentru că sunt străini, se repetă și la Cluj. Mai mulți bucătari și chelneri din Sri Lanka sunt persecutați și hărțuiți la Cluj-Napoca, tocmai pentru că sunt străini. 

Patronii unui restaurant din centrul Clujului, de pe strada Lăpușului, au angajat un număr destul de mare de oameni din aceeași țară (Sri Lanka) pentru bucătărie, chelneri. I-au cazat în centrul orașului, aproape de restaurant, ca să fie logistica cât mai ușoară.

Romulus Badea, partener al Soter&Partners, a declarat pentru Hotnews.ro că vecinii muncitorilor din Sri Lanka i-au reclamat la toate autoritățile la care puteau să-i reclame: la imigrări, ITM, Pompieri etc. Au fost chemați chiar și jandarmii cu duba de intervenție și s-a făcut o petiție la Primărie, care este semnată de 15 vecini. ”Și-au angajat un avocat care cu asta se ocupă: să facă reclamații și încearcă să găsească ceva ca să îi gonească pe cei din Sri Lanka din casa respectivă. Asta în condițiile în care nu există nicio reclamație pentru tulburarea liniștii publice”, a povestit el, conform sursei citate.

Acesta a spus că oamenii vin în România de nevoie. 

Un om din Sri Lanka a făcut o zi pe drum ca să vină la interviu pentru a ajunge să lucreze în România.

A lucrat în afară pe mașinării foarte mari din construcții. Știa să lucreze pe toate. A arătat că știe să le repare și motoarele când se strică, avea clipuri, poze. Cerea un salariu de peste 1.500 de dolari. Își merita banii, dar niciunul dintre angajatori nu avea nevoie de competențele acelea atunci”, a spus Badea.

Mulți, spunea el, au lucrat în trecut în străinătate, apoi au revenit în țară, și-au făcut pensiuni, dar după ce au început atentatele a scăzut drastic numărul de turiști. Acum își caută de muncă din nou.

Comentarii Facebook