Va place sa fiti rasfatati cand mergeti in vacanta? In Creta si Santorini veti gasi mai mult decat sperati: lux, exotism, romantism! Vezi FOTO

Creta si Santorini sunt mult mai mult decat ceea ce ati auzit. Doua destinatii exotice, care te vor surprinde in fiecare moment. Asa am patit si noi.

 

Am plecat din Cluj-Napoca in noaptea 6 spre 7 mai. Era ora 01:00. Nu ne stiam unii pe altii. I-am intrebat: "Pentru infotripul de Creta sunteti, nu?" "Creta si Santorini", a venit raspunsul din partea lor.  Asa am facut cunostinta  cu unii dintre membrii grupului

 

 

cu care aveam sa petrec o saptamana, in ceea ce am descoperit apoi a fi un mic paradis.

 

Drumul pana la Aeroportul International Otopeni din Bucuresti nu ni s-a parut foarte lung, pentru ca a fost numai bun sa ne imprietenim. 

 

Ajunsi la Bucuresti, cu geamantanele dupa noi, ne-am intalnit cu reprezentantul agentiei Christian Tour pentru formalitatile de check-in si imbarcare.

 

Plecam spre Heraklion. Mai fusesem in Grecia, dar nu in Creta si Santorini. Am descoperit dupa o saptamana ,ca Grecia  este ,de fapt,  Creta. Si Santorini. Cele doua insule, insumeaza toata frumusetea elena.  Litoral incredibil, plaje cu un nisip atat de fin ca pare aproape desertic, in Creta, sau valuri mari care se izbesc salbatic de malurile stancoase din Santorini.

 

Ora 12:15 - A avut loc decolarea catre Heraklion. Drumul nu a fost lung si am reusit sa ne bucuram de cele mai frumoase privelisti pe care mintea umana le poate inchipui vreodata. Priviti imaginile si veti intelege despre ce vorbesc. Sunt colorate in alb si albastru si, pe ici colo un strop de verde. Nimic prelucrat. Creta si Santorini nu au nevoie de Photoshop pentru a face albastru mai albastru si albul mai alb.

 

 

 

Un autocar mare ne astepta sa ne duca la hotel. Soferul, un cretan amabil, asa cum sunt cei mai multi dintre ei, ne-a luat bagajele prea mari pentru unele dintre noi, dupa care am pornit la drum. Am mers aproximativ 1 ora  dupa care "am aterizat" in fata unui hotel de 5 stele. 

 

Prima oprire - Hotel Aquis Blue Sea Resort and Spa - Creta 

 

"WOW!" mi-am zis in gand inca de cand am facut primul pas in incinta cladirii.  Aveam o singura retinere. "Unde e marea?"  Banuind prca ce gandesc, ghida, Cristina, o romanca ce locuieste de 9 ani in Creta,  raspunde ingrijorarii mele. "Marea este pe partea cealalta a hotelului". Cu adevarat un loc superb si asta in primul rand pentru ca hotelul este situat chiar pe magnifica plaja din frumoasa statiune Stalida. Dupa ce am facut cu totii chek-in-ul, am pornit catre camere. Cu adevarat spectaculos. Camere confortabile, moderne si de o eleganta inedita. 

 

 

Numarul camerelor nu este unul de neglijat: are 225 de camere, bungalouri, dar si apartamente.  Noi am primit un bungalow, cu gradina interioara. Da chiar asa, o gradina ne astepta in fata geamului. L-a deschis pntru a iesi pe balcon,cand ne-am dat seama ca sezlongurile erau amplasate pe gazon si langa era un ...portocal. Ne-am servit, pentru ca erau  mult prea imbietoare si atunci ne-am dat seama ca parca uitasem de prin copilarie gustul adevarat de porcotocala. Dulce, usor acrisor, si foarte zemos. Incantator! Asa cum parea sa fie intreaga Creta.

 

Hotel Aquis Blue Sea Resort and Spa are la cele 5 stele, centru spa cu sauna, jacuzzi, piscina interioara si camere de masaj. Pentru cei mai petentiosi si care vor ca maxima intimitate, exista bungalow-uri cu piscina propie, asa ca in momentul in care turistul iese din camera ajunge direct la piscina personala.

 

 

Modul in care a fost gandita amplasarea si proiectarea hotelului este una cu totul si cu totul deosebita. Nu este un hotel propriu zis, adica un hotel cu mai multe etaje, tipic, ci mai degraba un campus. "Village" (sat) ii spun ei. Fiecare camera este precum o casuta. Asa, turistul are spatiul si gradina lui, poate sta in fata casei pe sezlong la plaja, inconjurat de palimeri, fara a fi deranjat de nimeni. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi usa terasei si ai parte de cea mai frumoasa priveliste. Daca ai norocul sa stai la etaj, privelistea este cu totul si cu totul speciala: ce-ti poti dori mai mult, decat atunci cand deschizi ochii, dupa o noapte plina de distractie, sa vezi cum apa marii straluceste, luminandu-ti fata si facandu-te inca din zorii zilei sa zambesti?!

 

 

Si asta nu e tot. Avantajul cel mai mare este ca turistii atunci cand cauta un hotel isi doresc sa fie cat mai aproape de mare, de plaja. Ei bine, Aquis Blue Sea Resort and Spa este situat chiar pe plaja. 

 

 

Este extraordinara privelistea pe care o ai atunci cand servesti micul dejun. Terasa hotelului are vedere la mare, lucru care nu poate face altceva, decat sa te bine-dispuna dis-de-dimineata. 

 

 

Camerele sunt dotate cu aer conditionat, TV prin satelit cu canale de muzica, baie cu cada sau dus, telefon, mini-frigider, uscator de par, serviciu de spalatorie, seif si telefon in baie. De asemenea, nici internetul nu lipseste. Acesta este gratuit in tot hotelul. Exista si o casa de schimb valutar, serviciu de trezire, camera de bagaje, prosoape pentru piscina, taxi, doctor la cerere, centru de inchirieri auto, fax, discoteca deschisa ocazional, bar, centru de infrumusetare, coafor, programe de animatie, facilitati pentru persoanele cu dizabilitati si sala de conferinte. 

 

 

Hotelul mai ofera un restaurant pe baza all-inclusive, restaurant a la carte cu specific mediteranean, posibilitate de meniu vegetarian, meniu pentru copii si cafenea. La cerere se ofera si serviciu de baby-sitting. 

 

Nici iubitorii de sport nu au fost uitati, asa ca acestia se pot bucura de locuri special amenajate pentru  biliard, tenis de masa, sporturi nautice, centru spa cu sauna, jacuzzi, camere de masaj, sala de fitness sau baie de aburi. 

 

 

Si pentru ca distractia copiilor este unul dintre cele mai importante lucruri pentru parinti, hotelierii au tinut cont de acest lucru, asa ca micutii se pot balaci in piscina exterioara hotelului si se pot bucura de momente frumoase la mini-clubul pentru copii cu varsta intre 4 si 12 ani si clubul pentru tineri cu varsta intre 13 si 18 de ani, in functie de varsta. 

 

Timp de 3 zile ne-am bucurat de cele mai bune bucate si de cea mai frumoasa priveliste. Timp de 3 zile, am fost "nevoiti" sa stam intr-un hotel superb, la doar 1 minut de plaja. 3 zile superbe, cu chelneri amabili si extrem de atenti la fiecare detaliu. Timp de 3 zile, atunci cand deschideam fereastra camerei, vedeam in fata un portocal superb, cu fructe in el. Sau unii dintre noi lamai, dupa "noroc".

 

 

Ne-am acomodat repede, ne-am inchiriat ATV-uri, ne-am plimbat pe plaja seara, am dansat, am cantat si am trait unele dintre cele mai frumoase momente din viata alaturi de oameni pe care ni aducem si acum aminte cu drag, cu toate ca sunt din lalte colturi ale Romaniei. 

 

Insa cele 3 zile s-au sfarsit, asa ca ne pregateam de plecare. Hotelul, plaja, oamenii, statiunea,  totul m-a impresionat atat de mult incat la plecare am spus "ma voi intoarce cu familia aici. Asta e locul perfect pentru un concediu, asa ca m-a convis fara doar si poate."

 

Vezi AICI mai multe detalii despre hotelul Aquis Blue Sea Resort and Spa din statiunea Stalida, insula Creta

 

 

Destinatia cu numarul 2: Hotelul Antinea Suites and Spa - 5 stele - Santorini  


Am pornit spre Santorini cu ferry-boat-ul. 2 ore 40. Atat iti ia din Creta sa ajungi intr-un alt colt de rai. Dupa niste conditii extraordinare, era greu sa ne mai impresioneze ceva. Dar nici hotelul Antinea de 5 stele nu ne-a dezamagit. Privelistea si conditiile de cazare sunt impecabile.

 

Un sigur punct slab a fost remarcat de cei 60 de romani  de la agentii de turism, veniti  cu un grup, paralel cu al nostru ,in Grecia special pentru a vedea hoteluri. Antineea, desi este spectaculos, situat la umbra anticei Thira, pe un deal, de unde marea se vede spectaculos, hotelul a primit doar nota 5 din 6. Si asta pentru ca nu este situat chiar langa mare. Distanta nu este una foarte mare, dar se pare ca "turistii atunci cand isi aleg un hotel, primul lucru la care se uita este sa fie aproape de mare. De aceea si aleg aceste locatii exotice, pentru ca vor sa fie cat mai aproape de mare",dup cum ne-a spus unul agentii turism din Romania. 

 

 

 

Cu toate acestea, hotelul nu este unul de neglijat. O noapte petrecuta acolo, de persoana, ajunge si la 200 de euro, insa acesta este pretul standard, de receptie. 

Vezi AICI mai multe despre hotelul Antinea Suites and Spa

 

 

Datorita locatiei in care este situat, Antinea Suites Hotel & Spa beneficiaza de vedere panoramica magnifica a satului Kamari si la Marea Egee. Numarul camerelor este considerabil mai mic decat la Aquis Blue Sea Resort & Spa - Creta. Aici sunt doar 32 de camere, fata de 225. 

 

 

Camerele sunt in functie de preferintele turistului: Camera standard, camera tripla, suita junior cu cada privata in aer liber, suita junior cu piscina privata in aer liber, apartament pe 2 etaje cu o cada cu hidromasaj in interior sau suita royal cu o cada cu hidromasaj in interior. Este imposibil sa nu gasesti ceva pe placul tau. 

 

 

Nici aici, in Santorini, nu am uitat de ATV-uri. Asa ca am luat cu asalt stradutele inguste pana am ajuns la faimoasele plaje: Black Beach si Red Beach. Si aici timpul a trecut repede si a venit momentul sa facem check-out-ul. 

 

 

 

Destinatia cu numarul 3, si ultima de altfel: Hotel Astir Beach 4 stele - Creta

 

Si ne-am intors in Creta, locul din care aveam deja amintiri cat pentru o suta de vieti. Deja eram obisnuiti doar cu hoteluri de cinci stele, iar Astir Beach, are 4 stele. Situat in frumoasa statiune Gouves, in insula Creta, Astir Beach are o amplasare tot de cinci stele.

Privelisti la fel de spectaculoase, cu plaje largi si piscina chiar sub balcon. Un avantaj fata de cel de 5 stele din Santorini, este acela ca este situat chiar pe plaja. In apropierea hotelului sunt multe baruri, taverne, supermarketuri si magazine, astfel incat turistilor sa nu le lipseasca nimic. De asemenea, la numai 500 m distanta de hotel se afla o statie de autobuz, pentru cei care vor sa cunoasca mai bine locul. 

 

 

Hotelul are 164 de camere moderne si confortabile, dotate cu baie proprie cu cada de baie sau dus, telefon cu linie directa, conexiune la internet, aer-conditionat, mini-frigider, tv, uscator de par, seif si balcon sau terasa.  Pe langa acestea, hotelul are si un bar interior, lounge – TV, masa de biliard, sala de conferinte pentru aproximativ 45 de persoane, snack-bar si un mini market. Pentru cei care iubesc sportul vor avea la dispozitie un mini golf, tenis de masa, volei si badminton.

 

 

Aici am petrecut ultimele zile din infotrip-ul de care ne-am bucurat si in care am avut ocazia sa vizitam locuri minunate alaturi de oameni superbi.

 

 

Vezi AICI mai multe despre hotelul Astir Beach din Creta

 

 

A fost greu momentul in care ne-am facut bagajele pentru plecare. A fost greu momentul in care ne-am luat ramas bun de la receptie, spunand "Bye, we had great time here. Thank you for everything. Have a nice day!". 

 

 

 

Ne-am urcat in avion si-am ajuns din nou pe Aeroportul Intenational Otopeni din Bucuresti. De data asta  mult mai bronzati decat la plecare. Ne-am despartit cu greu de cativa dintre cei care ne erau deja prieteni si ne-am urcat din nou in autocar,  spre Cluj.

 

Reportaj realizat de Delia Carbune si Anca Baciu

 

Multumim agentiei Christian Tour pentru excursia oferita si celui care a fost coordonatorul grupului de jurnalisti in infotrip Daniel Grigore, contract manager Christian Tour.

 

Comentarii Facebook