Miercuri 24 Aprilie

Greșelile banale care strică mașina de spălat. Este interzis să faci aceste lucruri


Greșelile banale care strică mașina de spălat. Multe gospodine fac greșeli banale atunci când spală rufe, iar acestea, în timp, duc la stricarea mașinii de spălat. Cum acest electrocasnic nu este unul ieftin, trebuie să învățăm să avem cât mai mult grijă de mașina de spălat, pentru a ne bucura de ea cât mai mult timp. Care sunt cele mai comune 7 greșeli pe care le facem atunci când spălăm rufe.

Greșeli banale care strică mașina de spălat

Specialiștii în domeniu au realizat un studiu recent care arată faptul că una din trei mașini are nevoie de reparații în primii șase ani de utilizare, iar de cele mai multe ori noi ne facem vinovați pentru deteriorarea aparatelor respective.

Greșeli care strică mașina de spălat - prea mult detergent

Multe gospodine au tendința să pună detergent în exces, mai ales dacă rufele au diferite pete pe care trebuie să le scoatem la spălat. Ei bine, acest lucru dăunează mașinii de spălat. Se va forma mult mai multă spumă, iar aceasta poate bloca mecanismul din interiorul mașinii. Specialiștii spun că trebuie să folosim doar jumătate din sertar. În plus, sertarul unde punem detergent trebuie spălat regulat, pentru ca reziduurile de detergent să nu blocheze orificiile sertarului și astfel să ne trezim că apar scurgeri.

Greșeli care strică mașina de spălat - filtrul trebuie curățat regulat

Un alt lucru pe care îl ignorăm cu toții este curățarea filtrului. Vom descoperi acolo fel de fel de lucruri, dar și scame, monede sau ce mai avem prin buzunare. Acestea pot bloca filtrul, iar mașina se strică. Filtrul se află la îmbinarea furtunului de alimentare cu mașina de spălat. Acesta trebuie scos și curățat.

Greșeli care  strică mașina de spălat - o îngreunăm cu prea multe haine

Știm că vrem să scăpăm cât mai repede de munții de haine murdare, dar supraumplerea mașinii de spălat nu ne ajută cu nimic. Hainele nu se mai curăță atât de bine cum ar trebui, iar piesele mașinii de spălat se uzează mult mai repede.

Greșeli care  strică mașina de spălat - suprafața pe care stă mașina trebuie să fie dreaptă

Trebuie să ne asigurăm că mașina stă pe o suprafață plană, deoarece știm cu toții cum poate face atunci când suprafața nu este dreaptă. Se zdruncină foarte tare, iar piesele se pot strica mult mai repede.

Greșeli care strică mașina de spălat - folosim detergentul greșit

Trebuie să fim foarte atenți și la ce detergenți folosim. Nu degeaba scrie pe punga de detergent dacă este sau nu pentru mașini automate. În caz contrar, se poate face spumă în exces, care poate ajunge în locuri sensibile ale mașinii.

Greșeli care îți strică mașina de spălat - nu folosim un produs anticalcar

De multe ori, calcarul ne distrage mașina de spălat. Acesta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face, să nu utilizăm produse anti-calcar. Dacă nu vreți să folosiți chimicalele din comerț, atunci puteți turna oțet în sertarul pentru detergent, apoi bicarbonat de sodiu. Se pornește mașina goală la un program mediu de funcționare și se va curăța singură.

Greșeli care îți strică mașina de spălat - mașina de spălat trebuie să se usuce și ea

Trebuie menționat faptul că mașina de spălat trebuie lăsată să se aerisească și să se usuce, pentru a nu prinde miros urât sau, mai rău, mucegai. Așadar, după ce am terminat de spălat, trebuie să lăsăm ușa mașinii deschisă pentru o perioadă.


Comentarii Facebook