A fost identificat un nou simptom timpuriu al infecției cu COVID-19


Oamenii de știință au identificat un nou simptom timpuriu al infecției cu noul coronavirus. este vorba despre durerea de ochi, cu care s-ar fi confruntat mai mulți pacienți, potrivit experților.


Dacă tusea persistentă, febra ori pierderea gustului și a mirosului au fost considerate simptome principale ale infecției cu noul coronavirus încă de la începutul pandemiei, acum, experții au identificat un nou simptom, și anume durerea de ochi.


Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Anglia Ruskin, la care au participat 83 de bolnavi COVID-19, sensibilitatea la lumină, cunoscută și sub numele de fotofobie, este unu simptom al infecției cu virusul SARS-CoV-2, potrivit Daily Star.


Potrivit acestui studiu, sensibilitatea la lumină a fost identificată în rândul a 18% dintre pacienți. De asemenea, 17% au experimentat mâncărime a ochilor și 16% au prezentat dureri.

Până acum, cercetătorii au afirmat că infecția cu virusul SARS-CoV-2 poate determina infecții oculare, precum conjunctivită. În plus, Academia Americană de Oftalmologie a arătat că unul din trei pacienți bolnavi de coronavirus au dezvoltat conjunctivită.

Comentarii Facebook